Ruben van de Water trainer bij RKHVV

20 april 2013 | Van onze AS-redactie

Ruben van de Water (foto, 26) wordt met ingang van komend seizoen trainer van de eerste vrouwenselectie van topklasser RKHVV. Van de Water volgt bij de Huissense voetbalclub interim-trainer Frans Koenen op.

Volgens het bestuur van RKHVV passen de ambities van Te Water prima bij de ambitie van de club. Het eerste vrouwenteam komt ook volgend seizoen uit in de Topklasse, het hoogste amateurniveau voor vrouwen in Nederland. ‘Dat is een prestatie van formaat en is mede te danken aan de grote inspanningen van interim-trainer Frans Koenen’, zo laat het bestuur van RKHVV in een persbericht weten.
Koenen is ook hoofdtrainer van de eerste mannenselectie van RKHVV en heeft sinds het vertrek van vrouwentrainer Tom Polman, in november van het vorig jaar, een dubbelfunctie bij de Huissense club.
Op de vacature trainer/coach voor het eerste vrouwenteam van RKHVV hebben elf kandidaten gesolliciteerd. Na drie selectierondes was er een unanieme voorkeur vanuit de spelersgroep en begeleiding voor de 26-jarige Ruben van de Water uit Nijmegen, die het beste paste in het opgestelde functieprofiel.
In zijn loopbaan als voetballer heeft Ruben van de Water onder meer gespeeld bij bvo FC Oss en de hoofdklassers sv Deurne, De Bataven en sc NEC. Na een jaar in Amerika te hebben gevoetbald heeft hij door langdurig blessureleed aan het einde van het seizoen 2010-2011 moeten besluiten te stoppen als voetballer en zich alleen nog te richten op het trainerschap.
Vanaf het seizoen 2005-2006 is Van de Water actief als trainer, vooral op een zeer hoog niveau in het landelijke jeugdvoetbal. Tussendoor heeft hij in Amerika ervaring opgedaan in het professionele vrouwenvoetbal.