RTV Connect Sport live bij Vitesse – Ajax en Babberich – Elsweide

25 februari 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio, met zondag 26 februari uiteraard aandacht voor het eredivisieduel Vitesse – Ajax.

Opnieuw een weekend met nauwelijks amateurvoetbal vanwege de carnavalsvakantie. De enkele wedstrijden die er zijn worden gevolgd door Connect Sport, het zondagmiddag radiosportprogramma van RTV Connect. Zo wordt er met trainer Martijn Bartels van Duno uit Doorwerth na gesproken over zijn wedstrijd tegen Oranje Wit in de eerste klasse D, waarin het met name aan de onderkant spannend is: de onderste twee (de nummers 12 en 13) degraderen, de nummers 10 en 11 zijn veroordeeld tot de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Ook aandacht voor drie wedstrijden in de vijfde klasse C van het zondagvoetbal. Gelders Eiland speelt al zaterdagavond tegen SDZZ uit Zevenaar en beide trainers reflecteren op dat duel. Verder speelt Babberich tegen Elsweide en daar is Connect Sport live bij aanwezig. De derde wedstrijd die in die klasse aan bod komt is NVC tegen RKPSC uit Pannerden. Trainer Wouter Elbers van RKPSC wordt over die wedstrijd aan de tand gevoeld in de uitzending. In de eredivisie komt Ajax bij Vitesse op bezoek. Connect Sport is daar bij en de live-flitsen zijn vanaf 14.30 uur te volgen.

Aandacht ook voor andere sporten. Zo neemt hockeytrainer Wim Swart de volgende week startende competitie onder de loep, maar is Connect Sport ook bij het op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari te spelen squash toernooi op de zes squashbanen van Sportcomplex De Grote Koppel in Arnhem Zuid. Het toernooi wordt georganiseerd door Olympus Squash Arnhem in samenwerking met Sportbedrijf Arnhem. Het is de eerste keer dat er in Arnhem een Professional Squash Association (PSA)  toernooi wordt georganiseerd. Uit de hele wereld komen squashspelers naar Arnhem om met elkaar de squashrackets te kruisen. Vijftien nationaliteiten, van Chili, Argentinië  tot Oekraïne. Daarnaast is de Nederlandse vrouwen- en mannentop aanwezig. In dit PSA satellitetoernooi zijn er naast geldprijzen ook punten te verdienen om op de wereldranglijst te stijgen.

Topschutter Rik Verdouw van korfbalvereniging Oost Arnhem praat na over zijn wedstrijd tegen TOP, zaterdagmiddag in Arnemuiden. Voorts besteedt Connect Sport aandacht aan de sportbeleving in Amerika en in de rubriek In the Sportlight (waar wat minder bekende sporten aan bod komen) komt American Football-speler Brian Schellekens alles vertellen over zijn sport.

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App