RTV Connect Sport live bij RKC – Vitesse en DVC ’26 – DCS, tafeltennis-icoon Trinko Keen te gast in de studio

1 april 2023 | Van onze AS-redactie

RTV Connect, de streekomroep voor Arnhem, Renkum, Zevenaar, Doesburg, Duiven en Westervoort, besteedt in haar sportprogramma Connect Sport op de radio (iedere zondag tussen 14.00 – 18.00 uur) volop aandacht aan de sportactiviteiten in deze regio.

Na de oplossing van één van de Vitesse-problemen deze week, kunnen de voetballers van Vitesse zaterdagavond de week wellicht nóg beter afsluiten voor hun club door uit te winnen tegen RKC (21.00 uur). Connect Sport is daar live bij en doet op de radio verslag.

Leuke wedstrijden dit weekeinde ook in het amateurvoetbal. Om te beginnen wordt in Didam zondag de Liemerse derby tussen DVC’26 en DCS uit Zevenaar gespeeld (tweede klasse H, 14.00 uur). Ook deze wedstrijd tussen de nummers 1 en 3 wordt door Connect Sport live gevolgd. Verder aandacht voor de zaterdagamateurs OVC’85 uit Oosterbeek, het Arnhemse ESA en De Paasberg en AVW’66 uit Westervoort.

Zo vecht OVC’85 in de onderste regionen van de tweede klasse C om uit de degradatiezone te komen en zaterdag is dat om 15.00 uur tegen CJVV. Trainer Bastiaan Veldhuizen komt in de uitzending op zondag vertellen hoe dat is afgelopen. Het duel in de eerste klasse D tussen Duno en LRC is afgelast. De ploeg uit Doorwerth heeft het zeer lastig en in Connect Sport wordt gesproken met DUNO-speler Thijs van Amerongen, die onlangs nog zijn aanvoerdersband inleverde.

Met keeper Dennis Amati van ESA (derde klasse A wordt terug gekeken op zijn wedstrijd tegen Advendo ’57. Voorts een verslag van de topper De Paasberg tegen Excelsior (vierde klasse B, zaterdag 14.30 uur) en trainer Jan Oosterhuis van AVW’66 (derde klasse E) geeft zijn commentaar op de wedstrijd AVW’66 – SV Twello.

Ook de zondagwedstrijden komen aan bod bij Connect Sport. Nabeschouwingen met trainers en spelers over de hockeywedstrijden HCM – Roden (mannen, tweede klasse A) en Westerduiven – Zevenaar (vrouwen, tweede klasse B) en het vrouwenvoetbal komt aan bod. Maud Peters van VDZ (eerste klasse C) blikt terug op het duel van haar ploeg bij RKSV Nuenen.
Verder nog aandacht voor handbal met coach Arjan Schoock naar aanleiding van de wedstrijd van zijn vrouwenteam Duiven dat tegen Angeren speelt in de eerste klasse NO-O. De korfbalcoaches Michel Ligt van Zwaluwen (tweede klasse D) en Ruben Wieser van DUKO (tweede klasse C) wordt teruggekeken op hun prestaties: beide teams zijn gepromoveerd, maar dit weekend kunnen beiden ook nog eens kampioen worden.

Om 17.00 uur start de rubriek In the Sportlight, waarin tafeltennis-icoon Trinko Keen te gast is in de studio om alles over tafeltennis in het algemeen en zijn eigen  bijzondere prestaties in het bijzonder te vertellen. Tot slot komen tussen 17.30 – 18.00 uur de uitslagen uit deze regio aan bod van het zaterdag- en zondagvoetbal, van het korfbal, basketbal, rugby, waterpolo, handbal en hockey, dit alles afgewisseld met muziek!

RTV Connect radio is op de volgende kanalen te ontvangen:
Ether: 94.0 (Zevenaar), 104.9 (Doesburg) of 105.9 FM (Arnhem)
Kabel: Ziggo: Kanaal 915 | CI+: Kanaal 1358 | T-Mobile: Kanaal 2081 | KPN: Kanaal 1019
Online: https://www.rtvconnect.nl/rtvconnect-radio/live-radio
Of gebruik de RTV Connect app of TuneIn App