Rotterdam, here we come!

25 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Edwin Bouman, korfballer van Oost-Arnhem, speelt met de Tsjechische ploeg op het Europees kampioenschap korfbal, dat van 22 tot en met 31 oktober in Nederland wordt gehouden. Speciaal voor ArnhemSports.nl houdt Bouman een dagboek bij. Vandaag aflevering 1.

Dag 1, vrijdag 22 oktober
Vandaag begint het allemaal echt. Gisteren van TOP Vroomshoop gewonnen. Geen goede wedstrijd gespeeld, we moesten allemaal aan de vloer van de nieuwe hal wennen. Wel leuk om Jan Willem Beekhuizen, mijn oude ploeggenoot bij Oost-Arnhem, bij TOP tegen te komen. Vanochtend heerlijk ontbeten en even een korte wandeling gemaakt in Ootmarsum. daar zijn we met de Tsjechische ploeg ondergebracht.
Een behoorlijk intensieve training gehad met veel schotoefeningen en één-tegen-één om het luie zweet er goed uit te werken. Vanmiddag uitrusten en in de avond staat de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Wales op het programma. De eerste twee wedstrijden gaan we winnen, we proberen de laatste aanpassingen uit in de opstelling en iedereen krijgt speelminuten. Ons doel ligt in Rotterdam, Almelo is de plaats waar we ons team moeten fine-tunen.

Dag 2, zaterdag 23 oktober
Gisteren een aardige wedstrijd gespeeld, Wales was veel te zwak voor ns. Ons doel was om meer dan 30 doelpunten te scoren, minder dan 10 door te laten en eigenlijk alle aanvallen te spelen op de manier zoals we dat zelf willen. Dus niet ingaan op de kansen die de tegenstander ons toelaat.
Vanochtend weer lekker hard en fel getraind, zeker in het afronden merken we dat we al behoorlijk op stoom zijn. Er zijn gelukkig nog geen toernooi-pijntjes, we zijn compleet en bruisen van het zelfvertrouwen. Na de training weer heel veel gelachen in de bus op de terugweg naar ons onderkomen. De gangmakers komen uit Budejovice en Kolin.
Na het eten was er gelukkig nog even tijd voor een kop koffie en een slaapuurtje. Vanavond staat de volgende wedstrijd tegen Turkije op het rogramma, deze gaan we weer winnen maar er staan nu een tweetal andere opdrachten bovenaan. We willen ons voorbereiden op de laatste dag in Almelo.
Op de weg naar de sporthal bleek dat er in ieder geval meer mensen naar deze wedstrijd komen kijken. De nieuwe topsporthal is trouwens een behoorlijke verrijking voor Almelo, goede ligging en een prima plaats om te spelen. Het publiek kan alles goed zien en het licht en vloer beginnen ook steeds meer in de smaak te vallen bij de spelers. Jammer trouwens dat het IKF de led-lampen op de palen niet eerder heeft kunnen testen. Uiteindelijk blijken de palen niet de juiste grootte te hebben voor de plaatselijke grondpotten.

Dag 3, zondag 24 oktober
Gisteren opnieuw een duidelijke overwinning behaald. Gewonnen van Turkije, weer met meer dan 30 doelpunten, 33-9. Het was leuk om te spelen, samen in een vak met Roman Seifert. Jjammer dat we het publiek de laatste 10 minuten niet helemaal kunnen geven, wat we dachten. Maar de toon is gezet, wij gaan hier in Almelo alle punten pakken. Waar Portugal vandaag de training overslaat, staan wij vroeg op. Om 9.30 is de reis naar de sporthal waar om 10.30 uur de training begint.
We merken wel het verschil met de eerste twee trainingen. Vandaag doen we het rustig aan, hier en daar zijn er wat kleine pijntjes, een paar paardenbeten en ingegroeide nagels maar met de oude vertrouwde schotcompetitie is iedereen weer scherp. Reis naar huis en een lekkere lunch geven ons genoeg kracht om vandaag snel weer terug in Almelo te zijn.
Vandaag is het de wedstrijd tegen Portugal, onze grootste concurrent voor een goede uitgangspositie richting Ahoy. De wedstrijd begint goed, na een snelle 1-0 geven we alles uit handen. De Portugezen zijn scherp en via een aantal mooie doelpunten komen zij op een goede 15-11 voorsprong. Met onze uitblinker Jiri Podzemsky voorop komen we gelukkig op tijd terug. Na 17-17 lopen we uit naar een comfortabele 20-17. De poule is voor ons, wij gaan met Belgie en Catalonië uitmaken wie er voor de medailles gaan spelen.
Vanavond even een korte rustpauze nemen, maandag gaan we naar Rotterdam en dinsdag wacht ons een spannende wedstrijd tegen Catalonië. Rotterdam, here we come.