‘Rot gevoel’ bij arbiter Hulsmeijers

11 mei 2013 | Van onze AS-redactie

De beelden heeft Henk Hulsmeijer nog niet gezien. Dat de Oldenzaalse arbiter een treffer van Marco Corba van VVO donderdag in het duel met Reünie ten onrechte niet had toegekend, is hem duidelijk. “Dit gebeurt je eens in de zoveel jaar. Het geeft een rot gevoel.”

Marco Corba scoorde donderdag in het eerste nacompetitieduel in de uitwedstrijd tegen het Borculose Reünie na rust rechtstreeks uit een vrije trap de gelijkmaker: 1-1. Via de staander ging de bal het veld weer in en Reünie voetbalde vrolijk verder, terwijl de spelers van VVO juichend hun ploegmaat opzochten.
“Ik kreeg toen wel het gevoel, dat het wel eens een doelpunt had kunnen zijn”, vertelde Hulsmeijers vrijdag. “Na een overtreding van een speler van VVO ben ik ook naar de grensrechter gegaan, maar je weet dan eigenlijk het antwoord al.”
Hulsmeijers had de treffer van Corba niet gezien. “Ik stond nog iets achter de speler die de vrije trap nam. De bal is er via de staander uitgegaan, maar ik heb dat niet kunnen zien. De bal kwam zo hard terug het veld in dat het leek alsof dat via de paal was.”
Na de overtreding van Jens Eijsink en het fluitsignaal van Hulsmeijers werd de arbiter belaagd door spelers van VVO. “Ik ben niet bedreigd”, verklaart Hulsmeijers. “Maar er was wel veel commotie met tien man om je heen.”
De arbiter uit Oldenzaal vertrok daarop naar de kleedkamer. “Ik wilde wedstrijd staken. ‘Komt dat allemaal nog wel goed’, waren mijn gedachten.”
Mede door tussenkomst van voorzitter Daan Appels van VVO werd het duel na een kwartier hervat. Voor Jens Eijsink, die met zijn overtreding mogelijk de 2-0 voor Reünie voorkwam, was er eerst nog een gele kaart. Daarna werd de wedstrijd zonder problemen uitgespeeld.
“Al met al geeft het toch een rot gevoel”, verklaart Hulsmeijers. “Zoiets overkomt je eens in de ‘tig’ jaar. Heel vervelend. Je zou dit soort belangrijke wedstrijden ook met neutrale assistenten moeten spelen. Dan was dit niet gebeurd. Of ik blijf fluiten? Ja hoor. Zaterdag fluit ik op een toernooi. Zondag ben ik vrij.”

* VVO is zondag op sportpark De Pinkenberg gastheer van Reünie. Dat duel begint om 14.00 uur. VVO moet een 1-0 achterstand goedmaken om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken.