Roodzant tevreden over Ironman

11 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De Arnhemse atleet Hans Roodzant is tevreden over zijn optreden in de Ironman van Hawaii. Ondanks een blessure aan zijn bovenbeen, die hem belette om zaterdag voluit te fietsen en te lopen, eindigde de 49-jarige Roodzant bij de beste 100 in zijn leeftijdscategorie: 97ste. In het overall-klassement werd hij nummer 1501.

Roodzant noteerde een tijd van 13.00,55 uur. “En dat is 4 uur sneller dan ik had verwacht”, meldt de Arnhemmer vanaf Hawaii. Zijn tijden op de drie onderdelen waren: 3,8 km zwemmen in  1.01,09  (overstap: 5.07 minuten),  180 km fietsen in 5.58,58 uur (overstap: 7.33 minuten),  42.2 km marathon in 5.51,08 uur.

Roodzant: “Alles hetgeen ik van te voren over de Ironman in Kona had meegekregen blijkt waar te zijn. Het zwemmen is compleet oorlog. Bij het ronden van de boeien is het vechten voor je plekje. Bij het fietsen zijn de wind en de temperatuur van grote betekenis, en op de marathon is de hitte een grote tegenstander. Ik voelde me na de race redelijk oké, maar had wel pijn in benen en voeten. Op mijn tijd ben ik niet zo trots, ik had door de beenblessure veel problemen met fietsen en lopen. De marathon was vaak wandelen. Bij het fietsen heb ik veel tijd verloren bij de hulp van een deelneemster die door de wind tegen het asfalt was gesmakt.”