Rood Eva Heijnen fataal voor VDZ

5 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De dames van VDZ kunnen het kampioenschap in de eerste klasse D wel vergeten. De Arnhemse ploeg nam bij koploper Blauw Wit een 2-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 4-2.

Tot halverwege de tweede helft was er voor VDZ geen vuiltje aan de lucht geweest. De gasten uit Arnhem waren bij de koploper de betere ploeg en hadden tot de 67e minuut een 2-0 voorsprong. Met goed positiespel kwam Blauw Wit nauwelijks in het stuk voor en treffers van Mirjam Cok (35’), op aangeven van Loes Wierstra, en Goretti Arends (55’) gaven de verhoudingen in het veld prima weer.
Halverwege de tweede helft kreeg laatste ‘man’ Eva Heijnen van VDZ haar tweede gele kaart, waardoor VDZ met 10 speelsters verder moest. Nog geen 2 minuten later viel de 1-2. VDZ stortte vervolgens als een kaartenhuis in elkaar en Blauw Wit kreeg vleugels. In het laatste kwartier schoot de thuisploeg nog 3 keer raak: 4-2.
VDZ, dat met een achterstand van 5 punten op koploper Blauw Wit begon, kan de titel nu vergeten. De ploeg van trainer Han Toussaint kan zich volledig richten op de strijd om de landelijke beker. VDZ speelt daarin op tweede paasdag in de kwartfinale uit tegen Stedeco 2.

Uitslagen Eerste klasse D
Blauw Wit – VDZ                 4-2
Eindhoven – Sparta’25       4-0
Vesta – Vios B                    1-2
Nooit Gedacht – Someren   5-0
RKSVO – Bavel                    1-5
RKHVV 2 – Nemelaer          1-3

Stand aan kop
1. Blauw Wit            18-42
2. Eindhoven           18-41
3. Nemelaer            18-40
4. VDZ                    18-34