Rood Esen Gürbüz wekt verbazing

29 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Esen Gürbüz, spits van FC Presikhaaf, kreeg donderdag in de eerste halve finale van de Arnhem Cup een rode kaart. Die wekte alom verbazing, want Gürbüz was op dat moment al gewisseld en zat in de dugout.

Gürbüz begreep er na afloop nog steeds niets van. “Ik zat op de bank, het was al 5-0, en iemand riep iets naar de trainer van Rheden, Bram van Aken. Een dolletje. Bram zei toen: ‘Een beetje respect voor elkaar’. Daarna stak de grensrechter de vlag omhoog en kreeg ik van de scheidsrechter de rode kaart. Er was helemaal niets aan de hand.”
Trainer Bram van Aken van Rheden bevestigde die lezing na afloop. “Eén van de jongens op de bank bij Presikhaaf riep iets naar mij. ‘Een beetje meer respect’, zei ik toen. Daarna kreeg Esen Gürbüz de rode kaart. Ik heb nog tegen de grensrechter gezegd dat er niets aan de hand was, maar hij wilde er niets van weten. Dit gaat eigenlijk nergens over.”
Trainer Dennis van Beukering van Presikhaaf baalde na afloop verschrikkelijk van de rode kaart. “Ik heb echt niet gehoord wat er gezegd is. Maar ineens wordt er een rode kaart getrokken. Het vervelende is dat op Esen na de gehele voorhoede vertrekt. Dan kan het nu zo zijn dat ik in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een spits ga spelen, die in de eerste weken van de competitie geschorst is. Ik heb trouwens ook van mijn collega Bram van Aken begrepen dat er helemaal niets aan de hand was.”
‘Boosdoener’ in het incident was grensrechter Gert van Ginkel. Hij adviseerde arbiter Erwin van Veghel de rode kaart te trekken.