Ron Steenbergen nieuwe coach Dalto

10 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Ron Steenbergen wordt volgend seizoen de trainer van Dalto. De club uit Driebergen komt uit in de Korfballeague. Steenbergen is nu nog trainer van het A1-team van Oost-Arnhem/Hotel Warnsborn.

Steenbergen, die als speler van Oost-Arnhem nationale titels in de zaal en op het veld veroverde, volgt bij Dalto Herman van Gunst op, die na 3 seizoenen vertrekt. Bij de ploeg uit Driebergen wordt de 44-jarige Arnhemmer herenigd met aanvoerder Jorrit Bergsma en Wouter van Brenk. Steenbergen had dat tweetal onder zijn hoede toen hij enkele jaren geleden de hoofdmacht van Oost-Arnhem trainde.
“Dalto zocht een opleider”, vertelt Steenbergen. “Er zijn enkele spelers gestopt of vertrokken, zoals Bob de Jong, die ook al voor Oost-Arnhem speelde en Jos Roseboom en Henriët Brandsma. Daarna is er een flinke verjonging doorgevoerd. Dalto wil over een paar jaar wel weer deel uitmaken van de top 4 in Nederland.”
Als speler en als (jeugd)trainer was Steenbergen in zijn korfbalcarrière tot nu alleen verbonden aan Oost-Arnhem. “Daarom vind ik het erg leuk een keer iets anders te doen. En ook nog op het hoogste niveau. Maar ik zal ook nog wel wat doen bij Oost-Arnhem, want dat blijft mijn club.”
Dalto zal er nog wel aan moeten trekken om zich te handhaven in de Korfballeague. De ploeg bivakkeert in de onderste regionen en deelt de zevende plaats met DOS’46. Beide ploegen hebben 8 punten uit 10 duels. Daaronder staan nog KVS (6 uit 10) en het Bennekomse DVO (4 uit 10).