Ron Olyslager aan de slag in Saudi-Arabië

22 juni 2016 | Van onze AS-redactie

SC Rheden moet op zoek naar een nieuwe trainer. Bij de fusieclub, uitkomend in de tweede klasse van het zondagvoetbal, vertrekt Ron Olyslager (foto) naar Saudi-Arabië. De 52-jarige Rhedenaar wordt keeperstrainer bij Al-Taawon, dat afgelopen seizoen in de hoogste divisie als vierde eindigde.

Bij Al-Taawon is komend seizoen Darije Kalezic hoofdtrainer. De oud-coach van onder meer De Graafschap en Roda JC benaderde Olyslager om met hem mee te gaan naar Saudi Arabië. Met Rheden had Olyslager de afspraak dat hij bij een aanzienlijke positieverbetering de club zou kunnen verlaten. Die kans deed zich nu voor. Kalezic en Olyslager vertrekken vrijdag al naar het streng islamitische land.
SC Rheden (Small)Na zijn jeugdjaren als keeper van Worth Rheden vertrok Olyslager als C-junior naar Vitesse, waar hij van 1981 tot 1983 onder contract stond. De doelman kwam bij de Arnhemse club slechts tot twee duels in de hoofdmacht. Van 1983 tot 1987 stond Olyslager onder de lat bij VV Rheden. Daar presteerde de keeper zo goed , dat hij bij De Graafschap aan een tweede avontuur in het betaalde voetbal mocht beginnen. Na 400 officiële wedstrijden als doelman van De Graafschap beëindigde Olyslager in 2000 zijn actieve carrière. Aan zijn loopbaan in Doetinchem kwam echter geen einde, want van 2001 tot 2012 was Olyslager keeperstrainer van De Graafschap. Als amateurtrainer stond Olyslager aan het roer bij SDOUC, van 2005 tot 2007 en van 2011 tot 2015, en bij Rheden, van 2007 tot 2011. Aan het begin van het seizoen 2015/2016 begon Olyslager aan zijn tweede ambtstermijn bij Rheden. Door zijn vertrek naar Saudi-Arabië komt daar nu een einde aan.
Onder Olyslager en zijn assistent John Farkas handhaafde VV Rheden zich afgelopen seizoen in de tweede klasse. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie boog Rheden in Groenlo in blessuretijd een 2-1 achterstand tegen Grol nog om in een 3-2 zege. Dat was voldoende voor directe handhaving.
Komend seizoen is er na de fusie tussen VV Rheden en Worth Rheden nog maar één club in Rheden: SC Rheden (Sport Combinatie Rheden). De technische leiding zou in handen komen van hoofdtrainer Ron Olyslager en zijn assistent Wessel Peelen. Voor Olyslager moet SC Rheden dus op zoek naar een vervanger.