Romario van Beek in beroep, Raymond van Driel accepteert straf

14 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

Romario van Beek, voetballer van MASV, gaat in beroep tegen zijn schorsing van 18 maanden. De tuchtcommissie van de KNVB legde hem die straf op naar aanleiding van zijn aandeel in de ongeregeldheden bij Driel – MASV (vierde klasse F), op zondag 18 september. Doelman Raymond van Driel, die tijdens dat duel de rode kaart kreeg, accepteert zijn straf. Hij is geschorst tot 1 februari 2017.

Arbiter Eric Philippo uit Deventer staakte het duel Driel – MASV, omdat hij, volgens zijn zeggen, een kopstoot had gekregen van doelman Raymond van Driel van MASV. Van Driel en ook andere getuigen ontkenden dat in alle toonaarden. Bovendien stapte arbiter Eric Philippo ook zonder één schrammetje van het veld. De tuchtcommissie achtte dan ook niet bewezen, dat Van Driel een kopstoot zou hebben gegeven, maar door een dreigende houding richting arbiter, kreeg de doelman van MASV toch een schorsing tot 1 februari 2017 opgelegd.
De belangrijkste reden dat Van Driel niet in beroep gaat, is dat hij zijn hand heeft gebroken. Secretaris Peter Moors van MASV: “Raymond moet zes weken met de hand in het gips en dan is het al bijna winterstop. Het heeft dus geen zin in beroep te gaan.” Moors wilde niet ingaan op de vraag wat de oorzaak van de gebroken hand van Van Driel is.

Romario van Beek gaat wel in beroep tegen zijn straf. De aanvaller was tijdens het duel Driel – MASV geblesseerd en kwam niet in actie. Na afloop wilde Van Beek wel verhaal gaan halen bij de kleedkamer van de scheidsrechter, waar voorzitter Frans Essers van Driel samen met zijn secretaris Frans Elbers ‘de wacht hield’. Van Beek tilde Essers op om hem bij de deur weg te krijgen. Dat lukte niet, maar daarbij kwam wel secretaris Frans Elbers ten val, die daar een buil op zijn hoofd aan over hield.
“Romario gaat in beroep tegen de hoogte van de straf”, vertelde secretaris Peter Moors van MASV. “Dat is een beslissing van Romario zelf, niet van het bestuur van MASV. Die brief is donderdagavond de deur uitgegaan.”

MASV kreeg naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens en na het duel met Driel een boete van 150 euro. Het bestuur van MASV gaat daartegen niet in beroep. Maandagavond dient nog wel de zaak tegen verdediger Joshua Cortus. Hij kreeg de rode kaart, kort nadat doelman Van Driel met rood van het veld was gestuurd. Cortus wordt bedreiging van scheidsrechter Eric Philippo ten laste gelegd.

Sportief gezien brak na twee voetballoze zondagen de zon weer een beetje door voor MASV. De ploeg van trainer Marcel Gerrist won afgelopen zondag met 2-0 bij stadgenoot Arnhemse Boys. “Een wedstrijd waarbij in de eerste helft door beide partijen op zeker werd gespeeld. Typisch een wedstrijd, waarin de ploeg die het eerst zou scoren ook zou winnen”, vertelde Gerrist.
Nadat Germaine Lenting voor rust een enorme kans voor Arnhemse Boys na een verkeerde terugspeelbal had laten liggen en in de vijfde minuut na de hervatting opnieuw een kans voor de thuisclub om zeep hielp door een verkeerde keuze te maken, opende Danny Hessing voor MASV in de 65e minuut de score na een voorzet van Michael Jaliens. Diezelfde Jaliens besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd: 0-2.
Zondag speelt MASV thuis tegen DVOL uit Lent. Dat duel op sportpark Malburgen-West begint om 14.30 uur. 

Klik hier voor het voetbalprogramma van komend weekeinde.