Rode kaarten smet voor SC Oranje

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

Dat SC Oranje in de slotfase toch nog een punt uit het vuur sleepte tegen EMM Randwijk (1-1), kon de dag van trainer Frank Koch niet meer goedmaken. De twee rode kaarten hingen als een slagschaduw boven het duel in 4A.

Wijnand Verweij en Mitch de Vries gingen in de eerste helft vreselijk in de fout. Wegens resp. natrappen en beledigen van de scheidsrechter kregen zij allebei rood. De stand was op dat moment 0-1 voor EMM. Dat SC Oranje na rust met twee man minder toch de overheersende ploeg was en in de slotfase door Jeffrey Belt op gelijke hoogte kwam, geeft aan dat de Arnhemmers zonder incidenten gewoon de winnaars waren geweest.
Trainer Frank Koch had dus veel moeite met de afloop: “Er ligt dus een enorme smet op de wedstrijd. Die twee spelers lieten zich uit frustratie gaan en hebben de hele ploeg gedupeerd. Daar ben ik erg kwaad over. In feite was er niets aan de hand. We misten weliswaar onze spits Nayel ben Ahmed, die met vakantie is, maar ook zonder hem hadden we gemakkelijk kunnen winnen. In de eerste helft kregen we al veel kansen, maar EMM scoorde uit een counter. Na rust waren we ook beter. De gelijkmaker was dus verdiend. Onder normale omstandigheden hadden we simpel gewonnen.”

Andere uitslag 4A:
Kesteren-Germania 6-1.