RKHVV winnaar in knotsgek duel

16 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft in de hoofdklasse C uitstekende zaken gedaan. De Huissense ploeg won in een knotsgek duel bij Hoogeveen met 4-3. Na de pauze gaf RKHVV eerst nog een 2-0 voorsprong uit handen.

RKHVV was in de eerste helft oppermachtig. Na 11 minuten leidde de ploeg van trainer Frans Koenen met 2-0 door doelpunten van Jop van Steen en Wessel van der Horst. De bezoekers verzuimden daarna het duel te beslissen en lieten enkele grote mogelijkheden onbenut.
Hoogeveen kwam in de tweede helft beter voor de dag, maar pas in de 65e minuut keerde de spanning terug toen de thuisclub de achterstand terugbracht tot 1-2. Na de gelijkmaker in de 78ste minuut leek RKHVV een loodzware slotfase tegemoet te gaan. Binnen een minuut na de 2-2 zette Wessel van der Horst de gasten echter weer op voorsprong, waarna Jop van Steen 6 minuten voor tijd vanaf de strafchopstip de 2-4 liet aantekenen.
In blessuretijd kwam Hoogeveen nog terug tot 3-4, maar in de hectische slotfase stond de Huissense ploeg verder stand.
RKHVV verschafte zich door de zege weer wat lucht. De Huissense ploeg staat met 9 punten uit 7 duels op een negende plaats. Opvallend is dat RKHVV 3 van de 4 uitwedstrijden won. Thuis gingen alle 3 de duels verloren.

Uitslagen Hoofdklasse C
NEC – Babberich/Liemers                3-1
Hoogeveen – RKHVV                         3-4
DIO Groningen – Rohda Raalte       2-9
Rigtersbleek – Longa’30                  1-1
Juliana’31 – MSC                                2-2
Alcides – UDI’19                                0-2
Sneek – Be Quick 1887                     2-0