RKHVV WINNAAR ARNHEM CUP

14 juni 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft zaterdag voor de tweede keer het toernooi om de Arnhem Cup gewonnen. De Huissense hoofdklasser was na verlenging met 4-2 te sterk voor Spero. In de extra speeltijd zorgden Wessel van der Horst en Nick Lentjes voor de beslissing.

In de reguliere speeltijd van het boeiende duel zat het venijn zat in de staart. Vlak voor tijd leek RKHVV al met de zege aan de haal te gaan toen Jelmer Goedhart uit een corner raak kopte: 2-1. Luttele seconden voor het eindsignaal maakte Spero nog gelijk. Uit een vrije trap van Niels Kleijn werd de bal breed gekopt, waarna Yannick Verhoeven de bal in het Huissense doel tikte: 2-2.

Die gelijkmaker was niet onverdiend. Vierdeklasser Spero hield de Huissense hoofdklasser knap in bewang. Ook in de eerste helft deed de ploeg van trainer Berry Arends nauwelijks onder voor de Huissenaren. Spero begon ook brutaal aan de wedstrijd. Al na 13 minuten opende Niels Kleijn de score: 1-0.
RKHVV had daarna moeite om tot kansen te komen. De 1-1 viel echter toch nog in de eerste helft. Arbiter Wendel de Wit uit Dodewaard legde de bal kort voor rust op de stip nadat Weseel van der Horst onderuit was gehaald. Vanaf elf meter maakte Jelmer Goedhart geen fout: 1-1.

In de verlenging bleek RKHVV over meer inhoud te beschikken. Wessel van der Horst en Nick Lentjes zorgden al snel voor twee Huissense treffers. Spero was daarna niet meer bij machte de wedstrijd nog een andere wending te geven. De ploeg uit Elst probeerde het nog wel, maar de krachten waren weg.
De 45e editie van het toernooi om  de Arnhem Cup werd zo een prooi voor RKHVV, dat het toernooi eerder in 1980 won. De hoofdprijs voor RKHVV is een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

(later meer)