RKHVV wil revanche op Presikhaaf

9 juni 2011 | Van onze AS-redactie

RKHVV en Presikhaaf staan donderdag tegenover elkaar in de halve finale van de Arnhem Cup. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar in de kwartfinale. Toen won Presikhaaf: 2-0. RKHVV aast op revanche.

“Die revanchegevoelens leven”, zegt Geert van der Heiden, centrale verdediger van RKHVV. “Zeker bij de jongens die vorig jaar hebben meegedaan. Zij willen wat recht zetten en daarnaast spelen we natuurlijk graag de finale.”
“RKHVV is de favoriet”, meent Max van Meeteren, middenvelder van Presikhaaf. ”Wij zijn de titelverdediger, maar RKHVV speelt wel 2 klassen hoger dan wij.”
Presikhaaf bereikte de halve finale door zeges op het eerste zaterdagteam van Elsweide (4-2), een 2-0 uitzege bij Rheden en een ietwat gelukkige overwinning op DVV (1-0) in de kwartfinale. Die laatste wedstrijd was op 27 mei. Van Meeteren: ‘Maar we hebben het ritme wel vastgehouden. We zijn gewoon door blijven trainen en hebben nog een paar oefenwedstrijdjes gespeeld.”
RKHVV, dat achtereenvolgens ESA (5-3), het zaterdagteam van SC Oranje (4-1) en op 24 mei in de kwartfinale VDZ (6-1) uitschakelde, liet het bij enkele trainingen. “Maar daar is heel serieus en goed gewerkt”, aldus Van der Heiden. “Wij hebben alle vertrouwen in een goed resultaat.”
Beide ploegen hebben geen personele problemen. Bij Presikhaaf ontbreekt alleen topscorer Essen Gürbüz. Hij is op vakantie.
De Bataven plaatste zich afgelopen dinsdag al voor de finale door een 6-4 zege op Arnhemia. RKHVV – Presikhaaf wordt donderdag (9 juni) gespeeld op het terrein van vv Elsweide in Arnhem en begint om 19.30 uur. De winnaar speelt maandag (tweede pinksterdag) de finale tegen De Bataven.  Dat duel begint om 19.00 uur.