RKHVV verricht een wonder

7 november 2010 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft zondag een wonder verricht. De hoofdklasser uit Huissen leek na 70 minuten volkomen kansloos met de 0-2 achterstand tegen FVC. Maar RKHVV won toch met 3-2.

Een dolle slotfase dus op De Blauwenburcht. Geen mens bij RKHVV die er na ruim een uur nog in geloofde. FVC, een stugge, moeilijk te bespelen ploeg, zat op rozen met de 0-2 voorsprong door doelpunten van Seinstra en Hoen. RKHVV had daarvoor geen vuist kunnen maken en leek regelrecht op de nederlaag af te stevenen, temeer omdat aanvaller Lennart Rekmans met een liesblessure het veld had geruimd.
Maar de onverwachte aansluitingstreffer van Wessel van der Horst in de 71e minuut deed wonderen. RKHVV trok de schouders recht en ging met hernieuwd elan ten aanval. En waar niemand even daarvoor nog in geloofde, gebeurde. Kevin Sissing maakte in de 85e minuut de gelijkmaker via een kopbal. Dezelfde Sissing zorgde voor een uitbundig Huissens feest met de 3-2 in de 87e minuut.

Een uiterst belangrijke overwinning voor de ploeg van Frans Koenen. RKHVV heeft de onderste regionen achter zich gelaten en staat nu keurig in de middenmoot – achtste – met 13 punten uit 9 wedstrijden.