RKHVV verrast koploper Juliana’31

17 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft in de hoofdklasse C voor een stunt gezorgd. De Huissens ploeg van trainer Frans Koenen (foto) verraste op sportpark De Blauwenburcht koploper Juliana’31. Na een 2-0 ruststand won RKHVV met 3-2.

RKHVV nam door twee doelpunten van Jop van Steen (32’en 35′, foto rechts) een 2-0 voorsprong. Na de pauze leek Lennart Rekmans in de 62e minuut met zijn treffer het duel te hebben beslist: 3-0.
Juliana’31 kwam echter nog terug. Kort na de 3-0 viel de eerste Maldense treffer uit een vrije trap na een overtreding van Mark Dijkstra, die daarvoor de rode kaart kreeg. “De vrije trap was terecht, de rode kaart discutabel”, meende trainer Frans Koenen van RKHVV.
Het werd nog heel spannend toen Jop van Steen de bal een kwartier voor tijd na een schot van richting veranderde. Doelman Fabian Philips van RKHVV was kansloos: 3-2.
“Na een aanval via Jop van Steen en Lennart Rekmans kregen we een grote kans op 4-2, maar Juliana had ook nog gelijk kunnen maken”, zei Koenen, die de zege verdiend noemde. “We waren de betere ploeg en hebben het spel een uur lang gedicteerd.”

Uitslagen Hoofdklasse C
RKHVV – Juliana’31               3-2
Be Quick 1887 – De Bataven 4-1
Alcides – Longa’30               3-2
Rohda R – Nieuw Buinen       1-0
Quick’20 – Rigtersbleek        afg
NEC – Hoogeveen                 3-2
OJC Rosmalen – MSC            1-1