RKHVV stuurt trainer Bram Braam de laan uit

29 september 2018 | Van onze AS-redactie

Het bestuur van voetbalvereniging RKHVV heeft trainer Bram Braam per direct op non-actief gesteld. ‘Een gebrek aan chemie en een gebrek aan onderling vertrouwen om tot een goede samenwerking te komen tussen Bram Braam, zijn technische staf en de spelersgroep, liggen ten grondslag aan dat besluit’, zo meldde het bestuur van de Huissense hoofdklasser vrijdag in een persbericht. Assistent Julian Vlietstra neemt de komende periode de taken van Braam over. RKHVV gaat op zoek naar een structurele invulling van de functie van hoofdtrainer.

De samenwerking tussen Braam (foto) en RKHVV was van korte duur. De Huissenaar volgde afgelopen zomer Frans Koenen op. Koenen was acht seizoenen op rij hoofdtrainer van RKHVV. Onder Braam waren de resultaten van RKHVV in de hoofdklasse A slecht. De ploeg staat zestiende en laatste met 1 punt uit vier duels. Alleen bij Alcides (0-0) pakte RKHVV een punt. Thuis werd verloren van DEM (1-3) en AWC (2-4) en afgelopen zondag kwam daar het forse verlies bij Purmersteijn (6-1) nog eens overheen.
Bovendien raakte Braam in conflict met Mike Pröpper. Braam had openlijk kritiek op het functioneren van nieuwkomer Pröpper en hield hem in de eerste competitiewedstrijd tegen DEM op de bank. Pröpper was het daar niet mee eens en stak dat niet onder stoelen of banken. Een nieuw conflict was geboren. De zaak werd vervolgens wel uitgepraat.

Zowel RKHVV als Bram Braam betreuren het dat de samenwerking van korte duur is geweest, zo staat nog in het persbericht te lezen.
RKHVV speelt zondag thuis tegen MSC. De wedstrijd op het Huissense sportpark De Blauwenburcht begint om 14.00 uur. MSC heeft slechts een punt meer dan RKHVV en staat op de veertiende plaats.