RKHVV schiet niets op met gelijkspel

17 april 2011 | Van onze AS-redactie

RKHVV is in de hoofdklasse C niet veel wijzer geworden van het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Babberich/Liemers. Ook de concurrenten Rigtersbleek en Hoogeveen pakten een punt.

Trainer Frans Koenen (foto) van RKHVV meende na afloop dat er voor zijn ploeg wat meer in had gezeten. “In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig en kregen we allebei een halve kans. Na rust heeft Babberich alleen maar tegengehouden en loerde op de counter. Wij hebben toen 4 à 5 kansen gehad en daar had er zeker wel eentje van in gemogen.”
Koenen roemde bovendien de Babberichse doelman Mike van Houten. “Hij verrichtte 2 geweldige reddingen bij inzetten van Kevin Sissing en Jonathan Opoku.”
Het had voor RKHVV ook nog heel vervelend af kunnen lopen als vlak voor tijd de kopbal van Babbericher Pim Bax in het Huissense doel was gevlogen. “Gelukkig kreeg hij de bal uit een hoekschop net niet goed genoeg op zijn hoofd.”
RKHVV behoudt een voorsprong van 3 punten op nummer 11 Rigtersbleek. De elfde plaats verplicht nog tot het spelen van nacompetitie. Babberich (31 punten), RKHVV (30), MSC (28), Hoogeveen (28) en Rigterbleek (27) komen daarvoor in aanmerking.

Uitslagen hoofdklasse C
WKE – Rohda R                             1-0
Rheden – FVC                               0-1
MSC – HSC ’21                             2-3
Rigtersbleek – Alcides                1-1
RKHVV – Babberich/Liemers     0-0
Be Quick 1887 – Hoogeveen     2-2