RKHVV plaatst zich voor knock-outfase

27 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

In poule L41 van de strijd om de KNVB districtsbeker Oost heeft RKHVV zich geplaatst voor de knock-outfase. De Huissense hoofdklasser won met 2-0 bij CSV Apeldoorn en passeerde de Veluwse ploeg op de ranglijst.

CSV Apeldoorn, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de zaterdag topklasse, had aan het duel met RKHVV vooraf genoeg aan een gelijkspel om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Bij rust had de thuisclub daarop nog alle uitzichten, maar na de hervatting schoten Branco de Kock en Kees Hendriks alle Apeldoornse illusies aan flarden.
“Het waren 2 doelpunten om in te lijsten”, zei trainer Frans Koenen (foto) van RKHVV na afloop. Branco scoorde van 30 meter, Kees van 35 meter.”
Behalve over het resultaat was Koenen ook tevreden over het spel van zijn ploeg. “Voor rust had Apeldoorn een overwicht en pakte onze keeper Fabian Philips een paar goede ballen. Zelf kregen we kansen via Wessel van der Horst en Jop van Steen 2 kansen. Na rust hebben we het slim gespeeld en waren we via de counter gevaarlijk. We hebben een perfecte prestatie geleverd en ik denk dat we klaar zijn voor de competitiestart.”