RKHVV onderuit tegen Longa’30

2 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft in de hoofdklasse C een valse start gemaakt. De Huissense ploeg verloor zondag op sportpark De Blauwenburcht met 1-0 van Longa’30 uit Lichtenvoorde. De winnende treffer viel al voor rust.

Freek Heinsbroek van Longa’30 was zondag de opvallendste man in Huissen. In de 27e minuut zette hij de gasten op een 1-0 voorsprong, na de hervatting kreeg hij in de 56e minuut zijn tweede gele kaart en mocht de kleedkamer opzoeken. Longa’30 hield ook met 10 man echter stand.
Het was echter zeer de vraag of de bal bij de inzet van Heinsbroek over de doellijn was. Na de hervatting leek ook de thuisclub te hebben gescoord, maar toen oordeelde de arbiter dat de bal de doellijn niet was gepasseerd.
in de tweede helft joeg RKHVV vol op de gelijkmaker. De stormloop op het Lichtenvoordse doel leidde echter niet tot de gelijkmaker. Kees Adema, oud-speler van Longa’30, was er nog het dichtste bij. Hij trof de lat. Longa’30 nam de 3 punten mee naar Lichtenvoorde, maar de wijze waarop dat was gebeurd, had ook een keerzijde. Acht spelers van Longa’30 ontvingen een gele kaart.

Hoofdklasse C
Be Quick 1887 – MSC               1-0
Alcides – NEC                           0-1
Quick’20 – Hoogeveen             1-2
Rohda Raalte – De Bataven       2-0
RKHVV – Longa’30                    0-1
OJC Rosmalen – Rigtersbleek    6-0
Juliana’31 – Nieuw Buinen         2-0