RKHVV onderuit bij De Bataven

22 maart 2018 | Van onze AS-redactie

RKHVV moest donderdagavond na de Betuwse derby tegen De Bataven zonder punten terug naar Huissen. De ploeg uit Gendt won de inhaalwedstrijd in de hoofdklasse A met 2-1. Door de zege passeerde De Bataven de concurrent in de strijd tegen degradatie op de ranglijst.

De openingsfase op het drukbezochte sportpark Walburgen in Gendt was spectaculair. De thuisploeg kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Na een vloeiende aanval over veel schijven zorgde Daan Gasten voor 1-0. Het feestje voor De Bataven duurde maar  kort, want binnen de minuut scoorde Luuk Pelkman de gelijkmaker: 1-1.

RKHVV was in de achtste minuut dicht bij 1-2. Keyme Bosman kopte op aangeven van Wessel van der Horst echter op de bovenkant van de lat. Kort voor rust was Evert Palm namens De Bataven gevaarlijk met een kopbal tegen de lat. Voor de ploeg van trainer Frans Koenen was het uitstel van executie. Emiel Lieuwen zette De Bataven een minuut voor rust met een rake kopbal bij de tweede paal op voorsprong: 2-1.
Na de pauze gingen de gasten uit Huissen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 69e minuut bijna. Na een voorzet van Thom Boelen zag Luuk Pelkman de bal via de onderkant van de lat weer het veld inspringen. In de blessuretijd van vijf minuten was RKHVV nog twee keer dicht bij een treffer. De eerste maal haalde een Gendtse verdediger de bal van de lijn, daarna stond doelman Jeroen Wels van De Bataven bij een inzet van Jordy Geilen met een knappe redding een Huissense treffer in de weg.

Door het verlies zit RKHVV weer volop in de zorgen. De Huissense ploeg op een twaalfde plaats en daarmee maar net boven de rode streep. De nummers 13 en 14 spelen nacompetitie. De nummers 15 en 16 degraderen rechtstreeks uit de hoofdklasse.

HOOFDKLASSE  A      
Stand onderin:        
11. De Bataven   19 24
12. RKHVV   22 23
13. DHC   21 21
14. Sneek   21 20
15. Heerenveen   19 15
16. J. Achilles ’29   18 9