RKHVV oefent tegen FC Emmen

7 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Huissense hoofdklasser RKHVV speelt vrijdag 10 januari een oefenwedstrijd tegen FC Emmmen, dat uitkomt in de Jupiler League. Het duel op sportpark De Buitenboom in Huissen begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

RKHVV hervat de competitie in de hoofdklasse C op zondag 26 januri met de lastige uitwedstrijd bij Sneek, de nummer drie op de ranglijst. De Huissense ploeg begon fris aan het seizoen 2013-2014 met 12 punten uit de eerste zeven wedstrijden. Daarna viel de ploeg van trainer Frans Koenen terug. Drie nederlagen en drie gelijke spelen leverden slechts drie schamele punten in de laatste zes duels op. De laatste driepunter van RKHVV dateert van 27 oktober 2013, toen de uitwedstrijd bij SC Joure, de nummer laatst op de ranglijst, een klinkende 4-0 zege opleverde.
RKHVV staat met 15 punten uit 13 duels nog wel op een veilige tiende plaats. De Huissense ploeg speelde van alle ploegen in de hoofdklasse C het vaakst gelijk: zes keer.
In de hoofklasse C zijn aan het einde van het seizoen de nummers elf en twaalf veroordeeld tot spelen van nacompetitie. De nummers dertien en veertien degraderen rechtsreeks naar de eerste klasse.

FC Emmen, vrijdag de tegenstander van RKHVV, staat in de Jupiler League op een dertiende plaats. De Drentse ploeg heeft 28 punten uit 22 wedstrijden.