RKHVV niet blij met indeling, KNVB kan verzoekje uit Huissen tegemoet zien

5 juli 2024 | Van onze AS-redactie

RKHVV is niet gelukkig met de indeling in de eerste klasse G van het amateurvoetbal. De Huissense club is komend seizoen in deze klasse een eenzame Betuwse strijder, want streekgenoten Bemmel en De Bataven zijn ingedeeld in de eerste klasse D. Trainer Frans Koenen hoopt op een wijziging. “Het is een conceptindeling en mogelijk kunnen we er nog op schieten. We dienen daarom een verzoekje in bij de KNVB.”

De indeling met RKHVV als enige Betuwse club in de eerste klasse G kwam voor Koenen als een verrassing. “Je verwacht een hele hoop, maar dit kwam toch even binnen. Want als dit de definitieve indeling wordt, dan missen we de derby ’s tegen De Bataven en Bemmel. Dat betekent ook dat je meer kosten moet maken, want dan zul je vaker met de bus op pad gaan en zo ’n bus is ook niet meer goedkoop. Naar De Bataven in Gendt en naar Bemmel zou je nog kunnen gaan wandelen, maar dat geldt niet voor Drenthina in Emmen.”

RKHVV mist niet alleen de derby’s tegen De Bataven en Bemmel. Koenen: “Vorig seizoen speelden we ook tegen DTS ’35 Ede, tegen Bennekom en Duno. Maar die ploegen zitten nu ook in een andere klasse. Jammer, want niet alleen voor de supporters, maar ook voor de spelers is het leuker om tegen dit soort clubs te spelen dan tegen, met alle respect, Drenthina.”

Met tegenstanders als Achilles ’12 (Hengelo), SVBO (Emmen), Stevo (Geesteren), Sparta Enschede, NEO (Borne) en Longa ’30 (Lichtenvoorde) gaat de verre reis vaak naar het noorden en oosten.
Koenen hoopt dat de KNVB een verzoek van de Huissense club om in de indeling nog een wijziging aanbrengt, honoreert. “Maar we kunnen klagen en janken, maar voorlopig is het zoals het is. Ik hoop dat er nog wat geschoven gaat worden, maar het laatste woord is aan de KNVB.”

UPDATE: RKHVV weer bij De Bataven en Bemmel in eerste klasse D

De KNVB heeft RKHVV inmiddels overgeheveld van de eerste klasse G naar de eerste klasse D, zodat ook komend seizoen de Betuwse derby ’s tussen de Huissense ploeg en De Bataven en Bemmel weer op het programma staan. In 1D waren slechts 13 ploegen ingedeeld, zodat RKHVV simpel kon worden toegevoegd. Klasse 1G, met daarin het Didamse DVC ’26, bestaat nu uit 13 in plaats van 14 ploegen.

* Foto rechtsboven: Frans Koenen (rechts), vorig seizoen op de bank met zijn assistent Jillert Krikke. (Foto: Gerie Nuy)

INDELING EERSTE KLASSEN
EERSTE KLASSE D
Almkerk, De Bataven, Bemmel, CHC, DAW Schaijk, Emplina, HVCH, Kruisland, Nemelaer, RKHVV, Roda Boys, Sarto, Unitas ’30, ‘t Zand.

EERSTE KLASSE F
ASV Dronten, Batavia ’90, Bennekom, BFC, DOS Kampen, DTS ’35 Ede, Duno, Go Ahead Kampen, Hierden, SDC Putten, SVL, Veensche Boys, Victoria, WV-HEDW.

EERSTE KLASE G
Achilles ’12, ATC ’65, Bon Boys, Drenthina, DVC ’26, DZOH, Longa ’30, NEO, Sparta E, Stevo, SVBO, SVZW, Winterswijk.