RKHVV neemt buit mee uit Nijmegen

30 januari 2011 | Van onze AS-redactie

RKHHV heeft in de hoofdklasse C de eerste competitiezege van 2011 binnen. Na nederlagen bij HSC’21 (3-2) en thuis tegen Rohda (1-2) won de Huissense ploeg in Nijmegen met 3-0 van NEC.

Trainer Frans Koenen had voor rust een prima RKHVV gezien. “We hadden het initiatief en waren toen beter dan NEC’, zei Koenen. “Het scoreverloop zat ook mee en dan is het lekker voetballen.”
De gasten kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong. Wessel van der Horst rondde een voorzet van Kevin Sissing bekwaam af: 0-1. Tien minuten voor de pauze kon de Huissense aanhang opnieuw juichen. Na een verre pass kopte een Nijmeegse verdediger terug op zijn doelman, maar daar zat ook Lennart Rekmans nog tussen. De spits van RKHVV kopte de bal over de keeper in het doel: 0-2.
Koenen zette in de rust nog even de puntjes op de i, omdat NEC na de 0-2 de speelwijze had aangepast. “Toch stonden we na de pauze onder druk en kwamen we een paar keer goed weg”, zei Koenen. “We speelden te snel de lange bal in plaats van te zoeken naar de combinatie. Dat leidde tot teveel balverlies.”
Toch viel ook de derde Huissense treffer uit een verre pass. Jonathan Opoku, weer terug van een schorsing, kopte de bal door, waarna Kevin Sissing de eindstand op 0-3 bepaalde.
RKHVV ontvangt komende zondag Rheden. “Bij winst hebben we 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden. Dan ziet de wereld er ineens weer heel anders uit. Zo snel kan het in 8 dagen gaan”, aldus Koenen.