RKHVV naar subtop, verlies Jonge Kracht

10 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

RKHVV klom in de hoofdklasse C door een 2-0 zege op Rigtersbleek naar de vierde plaats. De Huissense stadgenoot Jonge Kracht verloor de topper in 1E bij Germania onnodig met 3-2. 

RKHVV blijft het in de hoofdklasse C prima doen. Nu was Rigtersbleek het slachtoffer van de dadendrang van de Huissense ploeg. Kevin Sissing schoot binnen 30 seconden tegen de lat. De aanvaller had na zijn uitstekende actie wel moeten scoren, want hij stond voor een leeg doel.
Na 25 minuten kwam die treffer er toch. Medi Ghanem kopte raak na een voorzet van Sising. Vlak voor de pauze kregen de gasten een nieuwe tik te verwerken toen één van de spelers van Rigtersbleek zijn tweede gele kaart, en dus rood kreeg.
Drie minuten na de hervatting scoorde Sising de tweede Huissense treffer. Vrij voor de keeper bleef de aanvaller koelbloedig: 2-0. De gasten beëindigden het duel met negen spelers, toen Nick van der Luyt (ex-RKHVV, ex-Jonge Kracht) na aanmerkingen op de leiding direct rood kreeg.
De scheidsrechter bleek niet gediend van commentaar op de leiding en dat ondervonden ook de trainer van Rigtersbleek en RKHVV-coach Frans Koenen. Koenen moest wegens commentaar na twee keer geel achter de afrastering plaatsnemen. De trainer van Rigtersbleek kon zich niet inhouden toen Van der Luyt uit het veld werd gestuurd en kreeg direct rood.
RKHVV staat na 6 duels met 11 punten op een vierde plaats.

Uitslagen hoofdklasse C:
Be Quick 1887 – MSC                                3-2
Alcides – NEC                                             1-0
Babberich/Liemers – WKE                        1-1
FVC – Rohda Raalte                                   2-2
HSC’21 – Rheden                                       2-0
Hoogeveen – Sneek Wit-Zwart                 1-1
RKHVV – Rigtersbleek                                2-0


Germania – Jonge Kracht 3-2 (0-1).
Jonge Kracht was in Groesbeek in de eerste klasse E tegen Germania heer en meester. Bij rust leidde ploeg van trainer Mohammed Mouhouti met 1-0 door een treffer van Rick Houterman, maar dat was slechts een geringe afspiegeling van de krachtsverhouding. De gasten kwamen wel goed weg toen Germania vlak voor rust een strafschop kreeg, maar daaruit niet scoorden.
Mouhouti: “Thijs Jansen zou hands hebben gemaakt, maar het was een belachelijke beslissig. Gelukkig pakte onze keeper, Jay Lelie, die bal.”
Tien minuten na rust had Mark Jansen de 0-2 op zijn schoen. “Hij verscheen vrij voor de keeper en die lag al op de grond,  maar Mark schoot toch nog tegen hem op. Dat was heel jammer”, aldus Mouhouti. “Want een minuut later viel de gelijkmaker en dat was de eerste kans voor Germania in de wedstrijd.”
De 2-1 en de 3-1 van Germania kwamen volgens Mouhouti voort uit ‘honderd procent buitenspelsituaties’. “Maar onze grensrechter vlagde niet en dus floot de scheidsrechter niet. Het had ook te maken met de laagstaande zon, waardoor het heel moeilijk was situaties goed te beoordelen.”
Vlak voor tijd scoorde Rick Houterman nog 3-2, maar een gelijkspel zat er voor Jonge Kracht niet meer in.

Uitslagen eerste klasse E:
PH – Epe                                                     1-1
AWC – Voorwaarts                                   2-1
WSV – Achilles’12                                     0-3
Longa’30 – De Bataven                            4-1
SC Enschede – Tubantia                          2-0
SDOUC – Albatross                                  6-2
Germania – Jonge Kracht                        3-2