RKHVV naar halve finale Arnhem Cup

24 mei 2011 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Huissense voetbalhoofdklasser had geen moeite met VDZ: 6-1. Bij rust leidde RKHVV al met 2-1.

VDZ, dat met het oog op het nacompetitieduel van komende zondag tegen Blauw Wit ook met spelers uit het tweede team en het A1 aantrad, bood in de eerste helft prima partij. De Arnhemse ploeg kwam door Tom Rudolphie zelfs met 1-0 voor. Na de gelijkmaker van Leon Pruis zorgde Maray Vahlkamp in de blessuretijd van de eerste helft voor een 2-1 voorsprong voor RKHVV.
Na de hervatting schroefden de Huissenaren het tempo flink op. Jonathan Opoku (3-1), Lennart Rekmans (4-1), weer Opoku (5-1) en Kevin Sissing (6-1) maakten het halve dozijn voor de ploeg van trainer Frans Koenen vol.
“Het tempo lag bij ons voor rust veel te laag”, meende aanvoerder Geert van der Heiden van RKHVV. “We hadden ook niet zo snel de lange bal moeten spelen. VDZ zakte ver in en eerst de middenvelders aanspelen, was daarom beter geweest. Ja, ik maakte me er zelf ook schuldig aan. Van de 10 ballen speelde ik er 4 lang. Als iedereen dat dan doet, worden het er wel erg veel.”
VDZ bleef daardoor redelijk gemakkelijk overeind, maar in de blessuretijd van de eerste helft moest A1-doelman Matthijs Holtackers de bal toch voor de tweede keer uit het net halen.
“Maar onze trainer was nog behoorlijk pissig tijdens de rust”, zei Van der Heiden, die in het verleden nog bij VDZ in het D1- en C1-team voetbalde. “In de tweede helft hebben we het ook een stuk beter gedaan. Het had voor rust ook met nonchalance te maken en het was voor ons teleurstellend dat VDZ niet in de sterkste opstelling speelde. Al begrijp ik dat wel. De kans dat VDZ de Arnhem  Cup wint, is klein en zondag staat er nog een belangrijke wedstrijd voor die ploeg op het programma.”
Van der Heiden, volgend seizoen spelend voor zaterdaghoofdklasser Bennekom, wil die Arnhem Cup dolgraag winnen. “Want dat zou na de handhaving in de hoofdklasse voor mij een hele mooie afsluiting zijn.”
RKHVV speelt in de halve finale, op donderdag 9 juni, tegen de winnaar van het duel Presikhaaf-DVV. Die laatste wedstrijd uit de kwartfinale wordt komende vrijdag gespeeld en begint om 19.30 uur.

Restant programma Arnhem Cup
Kwartfinale
Vrijdag 27 mei, 19.30 uur: Presikhaaf-DVV
Halve finales
Dinsdag 7 juni, 19.30 uur: Arnhemia-De Bataven
Donderdag 9 juni, 19.30 uur: RKHVV-Presikhaaf/DVV
Finale
Maandag 13 juni, 19.00 uur