RKHVV moet met punt genoegen nemen

21 augustus 2016 | Van onze AS-redactie

RKHVV is de competitie in de hoofdklasse A gestart met een gelijkspel. Op sportpark de Blauwenburcht kwam de ploeg van trainer Frans Koenen tegen Hoogland niet verder dan een gelijkspel: 2-2. Bij rust leidde de Huissenaren nog met 2-1.

Na een aftastend begin scoorde Omar Nejjari in de 26e minuut voor RKHVV, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Zes minuten later telde het doelpunt van Hoogland wel: 0-1. het antwoord van RKHVV kwam snel. Joey de Haan tikte de bal een minuut later van dichtbij binnen (1-1) en kort voor rust knalde Jelmer Goedhart RKHVV naar een 2-1 voorsprong. 
Tien minuten na de pauze kreeg de Huissense defensie de bal niet weg, waarna doelman Rafaël Wessels kansloos was: 2-2. Tony Soli kwam bij de thuisclub Leon Pruis nog vervangen, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Trainer Dennis van Beukering maakte met zijn nieuwe club Silvolde een valse start. De Achterhoekse formatie verloor in Meppel met 4-1 van MSC. Het Gendtse De Bataven verging het in Friesland niet beter. In en tegen Sneek ging De Bataven met 5-1 onderuit.


UITSLAGEN
ZONDAGVOETBAL
HOOFDKLASSE A

De Meern – JOS                    1-2  
SDO – Alverna                       1-1
ADO ’20 – Dieze West         2-0
SJC – Hollandia                    1-0             
RKHVV – Hoogland            2-2
Sneek – De Bataven             5-1
MSC – Silvolde                     4-1
Woezik – Heerenveen         0-0