RKHVV maakt het zich nog moeilijk

3 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft in de hoofdklasse C bij nummer laatst Nieuw Buinen een belangrijke overwinning behaald. De Huissense ploeg won met 3-5, maar maakte het zichzelf na een 0-4 voorsprong in de slotfase nog onnodig moeilijk.

RKHVV leek op het zware veld van Nieuw Buinen op weg naaar een eenvoudige zege. de ploeg van trainer Frans Koenen nam voor rust door Jop van Steen en Lennaert Rekmans een 0-2 voorsprong en hetzelfde tweetal voerde de score na de hervatting op naar 0-4. “We hebben de wedstrijd 70 minuten gedicteerd, maar hielpen Nieuw-Buinen weer in het zadel”, zei Koenen. “Doelpunten uit een vrije trap, na onnodig balverlies en een panalty en het was ineens 3-4. Daarna kreeg Nieuw Buinen ook nog een kans op 4-4. In de laatste vijf minuten zit je dan in de laatste vijf minuten met het zweet in de handen op de bank.”
Volgens Koenen kwam doelman Fabian Philips bij de strafschop ook nog goed weg. “Fabian had rood moeten hebben, maar hij kreeg een gele kaart.”
In blessuretijd zorgde Jop van Steen met zijn derde treffer voor de beslissing. Koenen: “We hebben kans genoeg gehad op een hogere score. Ik ben blij met de belangrijke drie punten, maar bij 0-4 mag je natuurlijk nooit meer in problemen komen.
Met 19 punten uit 13 duels deelt RKHVV in de hoofdklasse C de zesde plaats met De Bataven.

Hoofdklasse C
Nieuw Buinen – RKHVV               3-5        
Longa ’30 – Quick ’20                 0-0
MSC – NEC                                  3-0
Juliana ’31 – OJC Rosmalen         3-0
Rigtersbleek – Rohda R               1-0
Hoogeveen – Be Quick 1887       0-3 
De Bataven – Alcides                  1-0