RKHVV loopt tegen een zeperd op: 5-0

29 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft in de hoofdklasse C ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop verloren. Na de thuisnederlaag tegen MSC (1-3) verloor de ploeg van trainer Frans Koenen zondag met 5-0 bij Be Quick 1887.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat RKHVV tegen zo’n groot verlies zou oplopen. “We konden namelijk aardig meekomen”, sprak trainer Frans Koenen van RKHVV na afloop. De voorsprong van be Quick ontstond uit een standaardsituatie.”
Op slag van rust leek het tij te keren. Een verdediger van de thuisclub kreeg een rode kaart toen hij de doorgebroken Lennart Rekmans van RKHVV vasthield.
“Na rust zakte Be Quick in en gokte op de counter. Helaas kregen we in de twaalfde minuut al de 2-0 tegen. Na een vrije trap scoorde Be Quick 1887 in de rebound”, treurde Koenen na. “Daarna zijn wij dingen gaan doen die je dus niet moet doen. Alles strandde rond het strafschopgebied bij Be Quick en in de counter stonden wij als kinderen te verdedigen.”
Uiteindelijk eindigde het duel in 5-0.
Koenen is nog niet in paniek. “Maar ik hoop wel dat het kwartje bij ons gaat vallen. Je kunt wel roepen dat je niet hoort te staan waar je nu staat, maar het is wel de realiteit.”
RKHVV moet door de nederlaag weer naar onderen kijken. In de hoofdklasse C, met nog slechts 13 ploegen, degradeert de nummer laatst rechtstreeks. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie.
RKHVV staat momenteel op een negende plaats. De voorsprong de nummer 11, Babberich/Liemers, bedraagt 7 punten. Babberich, dat in Meppel bij MSC een punt pakte, speelde echter wel een wedstrijd minder.

Uitslagen Hoofdklasse C
Be Quick 1887 – RKHVV        5-0
MSC – Babberich/L                1-1
Sneek – NEC                         2-0
Longa’30 – UDI ’19               3-0
Rigtersbleek – Rohda R         1-3
Hoogeveen – Alcides             afg