RKHVV lonkt naar het linkerrijtje

1 mei 2011 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft zondag stevig uitgehaald bij Hoogeveen. De Huissenaren wonnen met 6-2 en hebben nog steeds een goede kans om op te schuiven naar het linkerrijtje in de hoofdklasse C.

Voor de pauze werd er in dit doelpuntrijke duel slechts één keer gescoord. In de 12e minuut zette Wessel van der Horst RKHVV op voorsprong. Na rust kwam Hoogeveen via twee doelpunten uit een scrimmage van Richard Wolf en Gerben Klaassens binnen anderhalve minuut op een 2-1 voorsprong.
RKHVV liet het er niet bij zitten en kwam via Kevin Sissing weer langszij. Jonathan Opoku zorgde voor de nieuwe voorsprong voor RKHVV. Kevin Sissing scoorde daarna twee keer en tekende een zuivere harttrick aan. Lennart Rekmans schoot het halve dozijn voor de ploeg uit Huissen vol: 6-2. “Officieel hebben we nu nog een puntje nodig om echt helemaal veilig te zijn”, aldus RKHVV-trainer Frans Koenen na afloop. “Na de 2-2 was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht. We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd en de overwinning was daarom terecht.”

Uitslagen Hoofdklasse C
HSC ’21 – Be Quick 1887                  2-1
Hoogeveen – RKHVV                          2-6
Rheden – Sneek Wit-Zwart                0-3
Rohda – Rigtersbleek                        2-0
FVC – Babberich/Liemers                1-3