RKHVV laat punten onnodig liggen

7 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

In de hoofdklasse C maakten MSC en RKHVV er zondag in Meppel een boeiende wedstrijd van. De Huissense ploeg makte na rust een 3-1 achterstand goed, maar verloor uiteindelijk toch: 4-3.

RKHVV startte sterk en kwam in de 14e minuut verdiend op voorsprong door Maray Vahlkamp (foto). Binnen vijf minuten boog de thuisclub die achterstand om in een voorsprong: 2-1. De thuisclub koos snel voor de ‘lange bal’ richting de spitsen en daarop bleef de Huissense defensie het antwoord zo nu en dan schuldig. Vlak voor rust werd het ook nog 3-1. Onnodig , want ook RKHVV had de nodige kansen gehad.
In de tweede helft gooide RKHVV alles op de aanval. Nu had MSC geen antwoord op de Huissense dadendrang. Binnen 10 minuten had de ploeg van trainer Frans Koenen de stand rechtgetrokken: 3-3. Jop van Steen en Jaap Davids waren de doelpuntenmakers.
RKHVV kon daarna niet doordrukken en halverwege de tweede helft kwam MSC, dat de fysieke duels op zijn zachtst gezegd niet schuwde, nam halverwege de tweede helft opnieuw de leiding: 4-3. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer.
Met 9 punten uit 6 duels deelt RKHVV de zesde plaats in de hoofdklasse C met Quick ’20. Be Quick 1887 is de onbedreigde koploper met 18 uit 6.
 
Hoofdklasse C
Nieuw Buinen – Alcides               2-4
rigtersbleek – Be Quick 1887      1-3
Longa ’30 – NEC                         2-1
Juliana ’31 – Quick’20                 2-1
MSC – RKHVV                             4-3 
OJC Rosmalen – Rohda R            1-1
De Bataven – Hoogeveen            4-0