RKHVV koestert eigen jeugd

31 januari 2011 | Van onze AS-redactie

In navolging van Fabian Philips en Michel Maessen hebben ook middenvelder Wessel van der Horst en verdediger Willem-Jan Bootsma besloten om bij RKHVV te blijven.

Het beleid van de Huissense hoofdklasser is erop gericht om talentvolle spelers uit de jeugdopleiding langdurig aan zich te binden. Van der Horst en Bootsma, beiden 21 jaar, behoren tot deze groep spelers. RKHVV is uitermate content dat zij ook komend seizoen op de Blauwenburcht te bewonderen zijn.
Dat geldt uiteraard ook voor trainer Frans Koenen, die onlangs voor twee jaar bijtekende en al in een vroeg stadium weet over wie hij straks kan beschikken. Koenen: “Het is belangrijk dat we nu al spijkers met koppen kunnen slaan. De gesprekken gaan nog wel even door, maar ik ben blij dat we deze spelers kunnen behouden. Dat geeft een stuk zekerheid, want de voetbalwereld lijkt op dat gebied steeds onrustiger te worden.”

,,Het beleid van RKHVV is in eerste instantie gericht op de eigen jeugd. De talenten willen we graag houden. Maar de doelstelling is ook om hoger te gaan spelen, dus als het nodig is, zullen we ook buiten de club gaan kijken. RKHVV heeft de potentie om hogerop te gaan. Eerst naar de top van de hoofdklasse, daarna de Topklasse. Ja, dat meen ik echt. Deze ploeg kan absoluut doorgroeien. Maar niet overhaast, stapje voor stapje. Dat vind ik ook het prettigst werken en daaron heb ik ook bewust voor twee jaar bijgetekend.”

RKHVV kreeg zondag in de competitie van de hoofdklasse C een mooie opsteker door de 3-0 overwinning bij NEC. De Huissenaren raakten daardoor verder weg van de onderste plaatsen en staan nu tiende met 16 uit 14. De ploeg heeft zondag, bij winst op Rheden, zelfs de kans om het linkerrijtje binnen te stappen. Koenen: “Dat wordt een zéér belangrijke wedstrijd. We hebben toch heel lang met het mes op de keel gespeeld. Win je van Rheden, dan kom je in rustiger vaarwater en dat komt het voetbal zeker ten goede.”