RKHVV in mineur na verlies tegen Rohda

23 januari 2011 | Van onze AS-redactie

RKHVV bleef na de nederlaag van vorige week bij HSC’21 opnieuw puntloos. Op het eigen sportpark De Blauwenburcht ging de ploeg van Frans Koenen (foto) door een tegentreffer in de slotfase met 2-1 onderuit tegen Rohda Raalte.

RKHVV maakte opnieuw kennis met de wetten van de hoofdklasse. Koenen: “Als het 10 minuten voor tijd 1-1 staat, moet je in de vorm waarin wij nu verkeren genoegen nemen met een punt. Maar het ene deel van de ploeg deed een stapje naar voren en het andere deel een stapje achteruit. daar profiteert een goed ploeg als Rohda van.”
Boos was Koenen niet op zijn ploeg. “Welnee, het zijn allemaal jonge gasten. Dat hoort bij het leerproces. Een ploeg met veel routine had wel met een punt genoegen genomen. Maar je kunt niet ‘jammer’ blijven zeggen. We moeten wel punten pakken. Vooral als de ploegen om je heen dat ook doen.”
Tegen Rohda kwam RKHVV voor rust op achterstand. Na de pauze maakte Wessel van der Horst voor de Huissenaren gelijk. “En dan kom je in de fase of je er overheen kunt gaan ja of nee. Maar in die laatste fase nam Rohda het initiatief. Op dat moment zat er voor ons niet meer in dan een gelijkspel.”
Dat punt kon RKHVV dus niet vasthouden. Een minuut voor tijd scoorden de gasten uit Raalte de winnende treffer.
RKHVV gaat zondag op bezoek bij NEC. Koenen kan dan weer een beroep doen Leon Pruis en Jonathan Opoku. Zij keren terug van een schorsing.

Uitslagen hoofdklasse C
FVC – WKE                                       2-3
Babberich/Liemers – Alcides      2-4
RKHVV – Rohda R                           1-2
Be quick 1887 – NEC                     4-1
MSC – Rheden                                 0-1
Rigtersbleek – Sneek Wit-Zwart   0-4
Hoogeveen – HSC’21                     1-5