RKHVV heeft selectie al bijna rond

13 maart 2012 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft zijn selectie voor volgend seizoen al zo goed als rond. Liefst 17 spelers van de huidige groep blijven hun club trouw. Behalve doelman Fabian Philips vertrekken Michel Maassen en Kees Hendriks. Zij gaan naar Leones.

De technissie commissie van RKHVV bereikte in januari al overeenstemming met Jop van Steen, Maray Vahlkamp, Willem Jan Bootsma, Bas Witjes en de jonge talenten Angelo Siep, Nick Lentjes en Tom del Grosso over een langer verblijf bij de Huissense voetbalhoofdklasser.
De selectie is nu nagenoeg rond, omdat inmiddels ook topscorer Wessel van der Horst (foto), Leon Pruis, Lennart Rekmans, Jaap Davids, Branco de Kock, Lars Matse, Joy Koenen, Keverley Albertus, Leroy Neumann en Ruben te Witt hebben toegezegd volgend seizoen de kleuren van RKHVV te verdedigen.
Daarnaast krijgt RKHVV ook versterking van buitenaf. Na middenvelder Kees Adema (woonachtig in Huissen) van Longa ’30 komt ook centrale verdediger Jesper Elders van Quick 1888 de Huissense gelederen versterken. Beide spelers passen in de visie van de vereniging die er op gericht is om zo veel mogelijk met relatief jonge spelers te werken die zich verder kunnen ontwikkelen en de intentie hebben om langere tijd voor RKHVV te spelen.
Van de selectie voor volgend seizoen komen 10 spelers uit eigen gelederen. De Huissense hoofdklasser is nog op zoek naar een keeper en hoopt nog een linksbenige verdediger te kunnen aantrekken.
Zoals eerder gemeld vertrekt assistent-trainer Ruud Knipping. Hij zal worden opgevolgd door Martin Laamers, die na zijn betaald voetbal carrière 2 jaar speler-trainer was van DVOV en van 2008 tot 2011 3 seizoenen het Edese Blauw Geel’55 onder zijn hoede had. Laamers houdt dit seizoen een ‘sabbatical’. Hoofdtrainer Frans Koenen begint na de zomer aan zijn derde seizoen seizoen in Huissen.