RKHVV halve finalist Arnhem Cup

27 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft zich geplaatst bij de laatste vier van het toernooi om de Arnhem Cup. De Huissense ploeg maakte in de kwartfinale in het laatste half uur een 2-0 achterstand ongedaan en won met 4-2.

RKHVV had in de eerste helft het beste van het spel, maar liet na opgelegde kansen te benutten. Al in de tweede minuut verscheen Kevin Lo Sie Sen na een knappe individuele actie vrij voor doelman Van Bindsbergen. De afronding liet echter te wensen over. De aanvaller schoof de bal naast.
Het wachten was ook daarna op een Huissense treffer, maar die viel in de 32e minuut aan de andere kant. Giel Neervoort stuurde Stephan Gezius de diepte in en na een fraaie actie was ook de Huissense doelman Jop Hemink kansloos: 1-0.
In de eerste minuut na rust was het weer raak. Ditmaal stond Benjamin Roemeon aan de basis. De fraaie afronding was opnieuw van Gezius: 2-0. Babberich kreeg daarna twee enorme kansen op 3-0, maar Roemeon en Gezius faalden opzichtig.
RKHVV rook zijn kans en kwam door Wessel van der Horst na een kwartier op 1-2. Van der Horst zorgde tien minuten later ook voor de gelijkmaker: 2-2. En kwartier voor tijd leidde een te korte terugspeelbal van Thijs van Tent Beking tot een Huissense voorsprong. Joey de Haan reageerde attent: 2-3. Vlak voor tijd zorgde Nick Stienstra voor 2-4.

Trainer Frans Koenen van RKHVV was blij met de plek in de halve finale, maar gaf aan dat het aan een zijden draadje had gehangen. “Als Babberich 3-0 had gemaakt, dan was het klaar geweest. We waren na die 2-0 toch even de kluts kwijt. En de 2-3 was natuurlijk een enorme fout in de verdediging van Babberich. Maar als je niet doorjaagt, kun je daar ook niet van profiteren.”
RKHVV had zijn laatste wedstrijd gespeeld op 11 mei en dat was volgens Koenen te merken. “Je moet de accu dan toch weer opladen. Voordat de scherpte terug is, duurt even.”
Trainer Willi van Bindsbergen legde zich na afloop neer bij de nederlaag. “We hadden het af moeten en kunnen maken. Maar dit is een beetje het verhaal van dit seizoen. We krijgen te gemakkelijk goals tegen.”

In de halve finale speelt RKHVV op donderdag 5 juni tegen De Bataven. Op dinsdag 3 juni staan AVW ’66 en Spero in de andere halve finale tegenover elkaar.

Foto homepage: Aanvaller Kevin Lo Sie Sen van RKHVV snelt langs enkele verdedigers van Babberich.

Arnhem Cup
Kwartfinales

Uitslagen
Eldenia – De Bataven             0-1
De Paasberg – Spero             0-8
Bemmel – AVW ’66                2-3
Babberich – RKHVV                2-4

Halve finales
Dinsdag 3 juni, 20.00 uur: Spero – AVW ’66
Donderdag 5 juni, 20.00 uur: De Bataven – RKHVV

Finale
Zaterdag 14 juni, 19.30 uur
Alle duels worden gespeeld op het terrein van Eendracht in Arnhem.


Het arbitrale trio. Scheidsrechter Marcel Brandenborg, geflankeerd door Roy Gertsen (links) en Niels Uffing. (Foto: Nico Kooij)