RKHVV gaat af bij Be Quick: 6-0

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft een dramatische zondagmiddag beleefd in Groningen. De ploeg van trainer Frans Koenen kreeg een enorme draai om de oren van Be Quick 1887. Het werd 6-0.

“We zijn afgeschminkt”, zei Koenen na afloop. “Je staat al snel tegen zo’n tegenstander op een 2-0 achterstand. Maar dan moet je er nog een wedstrijd van zien te maken. Ik verwijt het mijn spelers dat dit niet is gebeurd”. RKHVV staat door de nederlaag in de gevarenzone van de hoofdklasse C, maar Koenen verwacht dat zijn ploeg voldoende kwaliteit heeft om zich te handhaven in de hoofdklasse.

Al na drie minuten zette Jasper Valentijn na een voorzet van Eduard de Jonge Rosa Be Quick op voorsprong. Halverwege de eerste helft kopte Kevin Waalderbos na een corner van Martijn Bosman de 2-0 binnen. Willem Lanjouw had nog een grote kans, maar oog in oog met Fabian Philips wist de RKHVV-doelman redding te brengen. RKHVV kwam er totaal niet aan te pas en wist geen enkele kans te creëren.
Na de pauze ging Be Quick vrolijk door en tilde Willem Lanjouw de score in de 50e en 57e minuut naar 4-0. Daarna kreeg Kevin Sissing van RKHVV twee kansen. De eerste schoot hij vanuit een moeilijke hoek in het zijnet en de tweede schoot hij recht in de handen van Be Quick-doelman Gijs Koopmans. .Reilman maakte daarna  de 5-0 en  Lanjouw zorgde  drie minuten voor tijd voor het halve dozijn. Groter kon de afgang voor RKHVV niet zijn.