RKHVV finalist Arnhem Cup

15 mei 2019 | Van onze AS-redactie

RKHVV heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De Huissense ploeg, gedegradeerd uit de hoofdklasse, was met 2-1 te sterk voor het drie klassen lager spelende SML. Een smet op de wedstrijd was de zware knieblessure, die SML-speler Sven Roelofs opliep bij een sliding.

RKHVV heeft zijn zinnen gezet op het winnen van de 50e editie van de Arnhem Cup. De competitie in de hoofdklasse A, waarin de Huissenaren al 21 wedstrijden zonder zege zijn, bracht louter kommer en kwel.
Tegen SML was RKHVV de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De Arnhemse formatie kon lange tijd een tegenbtreffer voorkomen, maar na bijna een half uur was doelman Pim Theijn van SML kansloos op een inzet van Mex Bakker: 1-0. Ondanks de overheersing van RKHVV viel de beslissing pas een kwartier voor tijd. Invaller Rutger Worm (ex-NEC) toonde nog een keer zijn klasse en scoorde fraai: 2-0. Stijn van Elferen zorgde uit een vrije trap nog voor 2-1, maar de finaleplaats van RKHVV kwam niet meer in gevaar.

RKHVV gaat nu op voor de derde zege van de Arnhem Cup in de vijftigjarige historie van het toernooi. In de finale van het jubileumtoernooi (zondag 2 juni) treft de ploeg van trainer Ben Gerritsen de winnaar van het duel Eldenia – VDZ (dinsdag 21 mei).
De Huissense ploeg pakte de cup met de grote oren voor het eerst in 1980 door het roemruchte BVH met 1-0 te verslaan. In 2014 was RKHVV in de finale na verlenging met 4-2 te sterk voor Spero. Twee jaar geleden stond RKHVV voor het laatst in de eindstrijd. Duno won toen met 3-0.

SML kan zich na de verloren halve finale volledig richten op de competitie. De ploeg van trainer David Roig Garcias heeft nog alle kans op de nacompetitie. Sven Roelofs is daarin niet meer van de partij. Roelofs verliet met een op het oog zware knieblessure het veld na een sliding.

“Ik vrees voor een kruisbandblessure. Ik weet het al bijna zeker”, vertelt Roelofs daags na de wedstrijd. “Een speler van RKHVV brak door en ik kon nog net bij hem komen. Ik zette mijn voet voor de bal, maar kwam tussen zijn benen terecht en tijdens mijn val hoorde ik ‘knak’ in mijn rechterknie en kwam verkeerd terecht.”

Boris de Kok namens SML aan de bal. Geheel links Sven Roelofs.

Ruim twee jaar geleden scheurde Roelofs ook een kruisband in zijn rechterknie. “Vanaf januari 2018 ben ik weer lekker aan het ballen en dan gebeurt dit opnieuw. Ik hoop dat ik geluk heb en dat het een buitenband in de knie is, maar ik denk het niet. De knie is dik en ik kan er niet op staan.”

Roelofs brengt donderdagmiddag een bezoek aan fysiotherapeut Jos Kortekaas voor een eerste diagnose. “En dan snel een mri-scan’, loopt Roelofs op de zaken vooruit. “Vooral het traject waar je doorheen moet, is balen. Die pijn is niet zo erg.”

De blessure van Roelofs komt op een ‘zuur moment’. “Met SML hebben we nog kans op de nacompetitie. Ik wilde graag op een goed manier afsluiten en daarna wachtte bij MASV een nieuwe uitdaging. het is nu eerst afwachten wat er met me moet gebeuren.

* Foto geheel boven: Mex Bakker (21) heeft de stand op 1-0 voor RKHVV gebracht. Danny de Lorijn is op weg hem de feliciteren. Doelman Pim Theijn van SML zit verslagen op de grond. (Foto: Nico Kooij)
* Ook de overige foto ’s zijn gemaakt door Nico Kooij.

ARNHEM CUP
Kwartfinales
Uitslagen
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML 3-3 (SML wns)
Donderdag 2 mei: Eldenia – Arnhemia 6-2
Dinsdag 7 mei: RKHVV – SC Rheden 7-2
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht 3-0

Halve finales
Dinsdag 14 mei: SML – RKHVV 1-2
Programma
Dinsdag 21 mei: Eldenia – VDZ (20.00 uur)
Finale
Zondag 2 juni (19.30 uur)

* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.

Coen Jansen van SML gaat ten onder in een duel.

De spelers van RKHVV vieren een feestje na een treffer.

Strijd om de bal.