RKHVV favoriet tegen De Bataven

11 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de zesde speelronde op het programma. De Betuwse derby tussen RKHVV en De Bataven is de meest in het oog springende wedstrijd. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
RKHVV – De Bataven

Bij de De Betuwse derby tussen RKHVV en De Bataven staat er meer op het spel dan alleen drie punten. Van oudsher is er grote rivaliteit tussen de twee ploegen. Trainer Frans Koenen van RKHVV weet dat als geen ander, want hij had zeven jaar de Gendste ploeg onder zijn hoede en is nu bezig aan zijn vijfde seizoen bij RKHVV.
RKHVV is zondag de favoriet. De Huissense ploeg staat met 7 punten uit 5 duels op een achtste plaats en liet in de laatste thuiswedstrijd zien over een sterke ploeg te beschikken. RKHVV bracht koploper Rohda Raalte toen de tot nu toe enige nederlaag toe (2-1).
Trainer Wilco Klop pakte met De Bataven alleen een zege in het eerste competitieduel tegen Sneek (3-1). Daarna speelde de Gendtse ploeg thuis nog een keer gelijk tegen Achilles 1894 (2-2). De uitbalans van De Bataven zal de Rhedense trainer zorgen baren. Tien tegentreffers in twee duels bij Quick ’20 (4-1) en MSC (6-0). De Bataven heeft met 16 goals ook de meeste tegendoelpunten in de hoofdklasse C. Als excuus mag gelden dat de ploeg uit Gendt alleen maar tegenstanders uit de top zes tegenkwam. Prognose: 3-1.

Eerste klasse E
Rheden – Silvolde

Rheden verloor de eerste vier competitiewedstrijden en een uitsrt moeizaam seizoen leek in het verschiet te liggen. Maar zie daar, afgelopen zondag haalde de ploeg van trainer Bram van Aken ineens fors uit bij het ook nog puntloze Luctor et Emergo: 0-5.
Die ene zege kan het matige optreden in de eerste vier duels niet verbloemen, maar de overwinning kwam wel op tijd. Met het nodige vertrouwen kan Rheden, dat vorig seizoen verraste en toen maar net de nacompetitie om een plek om promotie miste, aan de thuiswedstrijd tegen Silvolde beginnen.
De Achterhoekse ploeg is echter sterk in uitduels, waarin het nog niet verloor. Als Rheden attent is bij de counters van de bezoekers, liggen er kansen voor de ploeg van Bram van Aken.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
Eldenia – Groesbeekse Boys

De zege bij Jonge Kracht (1-2) kwam afgelopen zondag als geroepen voor Eldenia. De ploeg van trainer Erwin Koen mag daardoor met 6 punten uit 5 duels weer naar boven kijken. Zeker als het zondag ook de thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys nog winnend afsluit.
De prestaties van Eldenia zijn echter wisselvallig en met 18 tegentreffers is ook de defensie een zorgenkindje. Groesbeekse Boys is bovendien allesbehalve een mak schaap. De tegenstander van zondag slaagde er tot nu toe als enige in koploper BVC ’12 twee punten punten afhandig te maken (1-1). Dat gebeurde ook nog eens op vreemde bodem.
De zege bij Jonge Kracht heeft bij Eldenia echter ongetwijfeld een positieve uitwerking gehad. Als Eldenia defensief zijn zaakje voor elkaar heeft, liggen er mogelijkheden.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
De Paasberg – SML

De Paasberg begon als nieuwkomer voortreffelijk aan het seizoen, maar liet zich afgelopen zondag in Oosterhout verrassen door OSC: 4-1. De Paasberg heeft tegen stadgenoot SML dus wat goed te maken. Het motivatieprobleem, dat tegen OSC speelde, zal er nu niet zijn. Voor een duel met SML hoeft trainer Badr Azoum zijn ploeg niet op scherp te zetten.
SML, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde klasse, staat met 6 punten uit 5 duels op een achtste plaats. De vraag is of er op korte termijn meer mag worden verwacht van de jonge ploeg van trainer Roberto Straal. Bij winst op De Paasberg mogen de Bakenbergbewoners zich richten op een plek in de subtop. Verlies betekent, in ieder geval voorlopig, afhaken.
Prognose: 2-2.

SC Veluwezoom – DVOL
Veluwezoom kent een dramatische start van het seizoen. De Velpse ploeg staat met 1 punt uit 5 duels op een laatste plaats. Alleen bij SML (1-1) bleef de ploeg van trainer Giovanni Zweeers overeind.
Vooral de 3-1 nederlaag van afgelopen zondag bij Worth Rheden kwam hard aan. Die wedstrijd had voor Veluwezoom de ommekeer moeten zijn..
Veluwezoom kan zich nu geen puntenverlies meer permitteren en tegen DVOL, de nummer vier op de ranglijst met 10 punten, zal de Velpse ploeg vol gaan voor de overwinning.
Prognose: 1-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma