RKHVV en Duno zijn de favorieten in halve finales van toernooi om de Arnhem Cup

18 mei 2017 | Van onze AS-redactie

In het toernooi om de Arnhem Cup staan deze week twee halve finales op het programma. Donderdag 18 mei (vanavond) binden RKHVV en de zondagvoetballers van De Paasberg de strijd met elkaar aan, vrijdag 19 mei (morgen) spelen Duno en VDZ om een plek in de finale. Beide duels worden gespeeld op het terrein van Eendracht en beginnen om 20.00 uur.

De Paasberg zorgde in de kwartfinale voor een enorme stunt door MASV uit te schakelen.  De ploeg van trainer Paul van Koppenhagen won dit seizoen één competitieduel en verloor er 25 in de vierde klasse F. De zege op MASV, dat in de competitie twee keer won van De Paasberg,  was voor de voetballers van de club uit Arnhem-Noord een van de spaarzame lichtpuntjes in het seizoen.
Als beloning mag De Paasberg aantreden tegen RKHVV, dat zich afgelopen zondag door een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen MSC op het nippertje verzekerde van nog een jaar hoofdklassevoetbal. In de slotfase maakte de Huissense ploeg een 0-2 achterstand nog goed (2-2), maar de de hulp die de Meppelse verdediging daarbij verleende, gaf te denken. Door de nederlaag van het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer had ook MSC aan een punt voldoende voor rechtstreekse handhaving in de hoofdklasse.
RKHVV is in de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup de torenhoge favoriet tegen De Paasberg. In de kwartfinale was de Huissense ploeg van trainer Frans Koenen al veel te sterk voor de uiterst sportief strijdende Arnhemse vijfdeklasser Elsweide (8-0).
De wedstrijd RKHVV – De Paasberg staat onder leiding van scheidsrechter John Christiaan. Zijn assistenten zijn Eric Huisman  en Maarten  Holtus.

Vrijdag 19 mei staan Duno en VDZ tegenover elkaar. Duno heeft nog volop belangen in de nacompetitie. Door de zege van afgelopen dinsdag in Groningen op PKC ’83 (3-1) is de ploeg weer een stap dichter bij promotie naar de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. In een poule drie treft Duno dinsdag 23 mei Volendam op het eigen sportpark De Waayenberg in Doorwerth. Wordt Duno poulewinnaar, dan speelt de formatie van trainer Lodewijk de Kruijf de finale over tweedstrijden tegen de winnaar van de groep met Montfoort, Nootdorp en Sliedrecht om een plek in de hoofdklasse.
Duno strijdt dus nog op twee fronten en kan dit jaar de Arnhem Cup voor de derde keer op rij winnen. In 2015 was Duno na een 1-1 eindstand na strafschoppen te sterk voor Spero en vorig jaar won Duno de finale met 2-0 van VDZ.
VDZ kan vrijdagavond dus revanche nemen op Duno. Een zege, en daarmee een plaats in de finale, kan het toch wat teleurstellende seizoen voor de Arnhemmers nog enige glans geven. De talentvolle ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi eindigde met 39 punten uit 26 duels als vijfde in de derde klasse C en greep daarmee naast alle prijzen. De Arnhemmers wonnen slechts 11 van de 26 competitiewedstrijden. Dat was allemaal niet genoeg voor een plek in de nacompetitie.
Duno start tegen VDZ als favoriet, maar gezien ook de andere belangen van de ploeg uit Doorwerth, is de Arnhemse formatie zich zeker niet kansloos.

Arnhem Cup
Kwartfinales
Dinsdag 25 april
OVC ’85 – VDZ                    0-4
Dinsdag 2 mei
Duno – Eendracht             12-2
Dinsdag 9 mei
RKHVV – Elsweide             8-0
Donderdag 11 mei
De Paasberg (zo) – MASV 2-1

Programma
Halve finales 
Donderdag 18 mei
RKHVV – De Paasberg (20.00 uur
Vrijdag 19 mei
Duno – VDZ (20.00 uur)
De finale is op maandag 5 juni (19.30 uur)