RKHVV droomt van een kampioenschap

14 januari 2017 | Van onze AS-redactie

RKHVV hervat zondag de competitie in de hoofdklasse A met een uitwedstrijd tegen Hoogland. De ploeg van trainer Frans Koenen begon aarzelend aan het seizoen, maar behoort halverwege tot de titelkandidaten. “De eerste drie wedstrijden zijn cruciaal.”

Frans Koenen (foto), bezig aan zijn zevende seizoen in Huissen, had met zijn zijn ploeg wel eens betere start van het seizoen gekend. Na het gelijkspel in de openingswedstrijd tegen Hoogland (2-2) ging RKHVV in het tweede duel met 8-1 onderuit bij Hollandia. De ervaren Koenen bleef rustig. “Op een bepaald moment besef je dat je zo niet verder kunt”, vertelt de RKHVV-trainer, terugdenkend aan het debacle in Hoorn. “Het had alles te maken met de manier waarop we een wedstrijd oppakten. Vooruit lopen en niet meer terugkomen.”
Het vertrouwen was niet geknakt en RKHVV won daarna drie duels op rij. Koenen: “We hebben daarna niet veel kansen meer weggeven en we scoorden altijd. Van onze bouwstenen viel er telkens eentje op zijn plek.”
Precies halverwege het seizoen staat RKHVV met 27 punten uit 15 wedstrijden op een vierde plaats. ADO ’20, Woezik en Silvolde bezetten de eerste drie plaatsen met 28 uit 15. Kortom, RKHVV behoort tot de titelkandidaten.
“Als we op dezelfde voet verder gaan, zijn we kandidaat”, beaamt Koenen. “Ik heb nu alle ploegen gezien en doen voor niemand wat onder. Maar ik plaats twee kanttekeningen. We hebben twee keer de kans gehad om aan kop te komen, maar die hebben we laten liggen. Dat was uit bij Sneek, 6-2 verlies, en in de laatste wedstrijd uit voor de winterstop bij MSC, waar we niet verder kwamen dan 1-1.”
Over de ambities van RKHVV is Koenen glashelder. “We willen het hoogst haalbare. Dus een titel. En of je dan na promotie wat te zoeken hebt in de derde divisie is punt twee. Los van het feit of je het financieel op kunt brengen.”
De start van de tweede helft van het seizoen zal volgens Koenen cruciaal zijn. “De eerste drie wedstrijden zullen bepalen of je mee gaat doen om de titel of dat je afhaakt.”
Na de uitwedstrijd tegen Hoogland is RKHVV gastheer van Hollandia (22 januari). Op 29 januari speelt de Huissense ploeg de topper in en tegen Silvolde, de ploeg van trainer Dennis van Beukering.

* Foto links:  De thuiswedstrijd tegen Silvolde, op 4 september van het vorig jaar, betekende de ommekeer voor RKHVV. De Huissense ploeg won dat duel met 4-1. Op de foto is Tiony Soli net te laat. Een Achterhoekse verdediger kopt de bal weg. (Foto: Nico Kooij)

PROGRAMMA
ZONDAGVOETBAL
HOOFDKLASSE A
Hoogland – RKHVV (14.00 uur)
JOS – De Meern
Alverna – SDO
Silvolde – MSC
Dieze West – ADO ’20
Heerenveen – Woezik
Hollandia – SJC
De Bataven – Sneek Wit Zwart is afgelast.