RKHVV buigt in beker voor FC Twente

17 februari 2013 | Van onze AS-redactie

De voetbalsters van RKHVV liggen uit de landelijke beker. Op sportpark De Blauwenburcht was FC Twente, landskampioen in 2011, zaterdag in de achtste finale een maatje te groot voor de Huissense topklasser. Na rust deed Marieke van Ottele nog wel wat terug voor RKHVV: 1-5.

Voor ongeveer 250 toeschouwers had FC Twente in de eerste helft het beste van het spel. De gasten uit Enschede namen voor rust een 0-4 voorsprong. “We kwamen al heel snel achter en ik was even bang dat we afgedroogd zouden worden”, vertelde trainer Frans Koenen, die in november van het vorig jaar de taken van de vertrokken trainer Tom Polman overnam.
Na de hervatting herpakte de thuisploeg zich en na de 0-5 zorgde Marieke van Ottele (foto) zelfs voor de Huissense eretreffer: 1-5. Koenen: “Bij FC Twente liepen toch acht speelsters die in aanmerking komen voor het Nederlands elftal. Knap dat we het na de rust zo goed hebben gedaan. Ik ben heel trots op de meiden.”
RKHVV kan zich na de uitschakeling in de landelijke beker weer richten op de competitie in de topklasse. Na het kampioenschap in de hoofdklasse, vorig seizoen, neemt de Huissense ploeg op het hoogste amateurniveau bij de vrouwen een tiende plaats in met 15 punten uit 13 wedstrijden. De Huissense ploeg heeft echter een riante voorsprong op de twee onderste ploegen, Be Quick’28 en Stedoco.