RKHVV boekt tweede zege op rij

16 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft in de hoofdklasse C zijn tweede zege op rij behaald. Na de 2-1 winst bij Rigtersbleek won de Huissense ploeg zondag op het eigen sportpark De Blauwenburcht met 2-0 van Nieuw Buinen.

Jaap Davids zette de thuisclub al in de 15e minuut op voorsprong. De wedstrijd bleef daarna spannend, omdat RKHVV er niet in slaagde de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde pas in de laatste minuut. Invaller Angelo Siep, in de 78e minuut in het veld gekomen voor Branco de Kock, verdubbelde de voorsprong: 2-0.
Trainer Frans Koenen van RKHVV sprak na afloop van een perfecte eerste helft. “We hebben het alleen niet in doelpunten uit kunnen drukken. Na de pauze kwam Nieuw Buinen even wat terug en gooide meer fysiek kracht in de strijd. Wij lieten een paar open kansen voor Branco de Kock, Jop van Steen en Lennart Rekmans liggen en dardoor bleef het nog spannend.”
Angelo Siep besliste uiteindelijk het duel. Na een schitterende actie schoot hij de bal van bijna veertig meter over de keeper van Nieuw Buinen in het doel.
Met 6 punten uit 3 duels staat RKHVV op een gedeelde vierde plaats. Alleen Be Quick 1887 is met 9 uit 3 nog zonder verliespunten.

Uitslagen Hoofdklasse C
NEC – MSC                                  1-2
Be Quick 1887 – Hoogeveen       2-1
Alcides – De Bataven                   2-0
Quick’20 – Longa’30                    3-0
Rohda Raalte – Rigtersbleek        1-0
RKHVV – Nieuw Buinen                2-0
OJC Rosmalen – Juliana’31           0-1