RKHVV blijft in degradatiezone

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV blijft wisselvalling presteren. Zette de Huissense ploeg vorige week in en tegen tegen Sneek nog een goede resultaat neer (5-3 zege), zondag was het weer niets in de thuiswedstrijd tegen Juliana’31: 2-4.

Koenen zei het vorige week al. ‘De zege op Sneek is mooi, maar als je niet wint van Juliana’31, kom je weer in hetzelfde schuitje terecht.’.
Darmee doelde Koenen op het feit dat zijn ploeg dan weer in de onderste regionen van de hoofdklasse terecht zou komen. Met 6 punten uit 6 duels heeft RKHVV maar 2 ploegen onder zich (Hoogeveen en DIO Groningen) en staat het gelijk met Babberich/Liemers, NEC en MSC.
RKHVV kreeg op 2 uiterst ongelukkige momenten de doelpunten tegen. Vlak voor rust werd het 0-1, toen de bal na een voorzet via Bas Witjes (RKHVV) in het Huissense doel verdween. Na een fout in de defensie werd het meteen na rust ook 0-2. Een kwartier na rust zorgde Jaap Jacobs met het hoofd voor 1-2, maar binnen 60 seconden herstelde Juliana’31 de oude marge: 1-3.
Jan Willem Bootsma bracht de spanning terug, maar opnieuw herhaalde de geschiedenis zich. RKHVV was nog maar nauwelijks uitgejuicht, of de bal lag opnieuw in het Huissense net: 2-4.

Uitslagen Hoofdklasse C
RKHVV – Juliana’31                       2-4
Babberich/Liemers – Longa’30  1-2
Be Quick 1887 – Rigtersbleek     4-0
Rohda Raalte – Alcides                 5-2
MSC – Sneek                                   0-1
NEC – DIO Groningen                   5-1
UDI’19 – Hoogeveen                     4-2