RKHVV A1 moeizaam langs Eldenia A1

8 november 2012 | Van onze AS-redactie

RKHVV A1 heeft de punten in de hoofdklasse M tegen Eldenia A1 in eigen huis gehouden. De Huissense ploeg won met 2-1. Bij rust leidde de thuisclub met 2-0, maar kreeg het na de tegentreffer nog even lastig.

HOOFKLASSE M
RKHVV A1 – Eldenia A1 2-1 (2-0)

RKHVV A1 was de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Dat leidde al na tien minuten tot een voorsprong. Marco Derksen (foto) zag de doelman Ahmed Houssine van Eldenia nog niet helemaal goed opgesteld staan en krulde de bal in de bovenhoek. Uit een corner werd het in de 40e minuut door Sven van der Wouw 2-0.
“Bij RKHVV was er veel beweging op het middenveld en we werden in de eerste helft soms tureluurs gespeeld”, bekende Eldenia-trainer Paul Lentjes, die zijn ploeg na de pauze beter voor de dag zag komen. “Toen wonnen we weer duels en gingen we ook wat opportunistischer spelen en daar had RKHVV het lastiger mee.”
Eldenia kreeg ook een paar kansen, maar scoorde pas in de 80e minuut. Nico Dzjanzgava scoorde met een fraaie lob de 2-1 op aangeven van Kenny Kathman. Eldenia ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er meer ruimte ontstond voor de aanvallers van RKHVV. “Ahmed Houssine hield ons toen met een paar fraaie reddingen in de wedstrijd”, zei Lentjes. “De laatste minuten was het ‘billenknijpen’ voor RKHVV, maar het lukte ons niet om de gelijkmaker te forceren. Op basis van de eerste helft was de zege voor RKHVV ook verdiend, maar na rust had er met een beetje meer geluk voor ons een gelijkspel ingezeten.”
De thuisploeg was afloop niet zo tevreden. RKHVV liet een groot aantal mogelijkheden onbenut, waardoor Eldenia in de wedstrijd bleef. “Het was een matige vertoning”, meende RKHVV-trainer Charles Reichert. “Maar als je slechte wedstrijden ook wint, blijf je meedoen om de bovenste plaatsen. Maar het moet beter, dat is duidelijk.”
RKHVV A1 staat met VIOD A1 op een gedeeld vierde plaats met 18 punten uit 9 duels. AZSV A1 leidt met 21 uit 8, gevolgd door SML A1 (21 uit 9) en DVC’26 A1 (19 uit 9).
Eldenia a1 deelt de negende plek mat DVV A1 en DCS A1 met 7 punten uit 9 wedstrijden. Daar staat alleen Warnsveldse Boys (5 uit 9) nog onder.

Uitslagen Hoofdklasse M
RKHVV A1 – Eldenia A1           2-1
SML A1 – DVV A1                    2-1
Pax A1 – Varsseveld A1           1-4
DCS A1 -DVC ’26 A1               2-3
SCH A1 – VIOD A1                  3-3
AZSV A1 – Warnsv. Boys A1     6-2