RKHVV A1 in ‘naar duel’ langs SCH

10 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV A1 heeft na twee opeenvolgende nederlagen weer een overwinning behaald. De Huissense ploeg was op sportpark De Blauwenburcht met 2-1 te sterk voor het bezoekende SCH A1 uit Nijmegen.

HOOFDKLASSE M
RKHVV A1 – SCH A1 2-1 (2-0)

RKHVV begon goed aan de wedstrijd en zette de Nijmegenaren direct onder druk. Dit resulteerde in de 13e min in een voorsprong voor de Huissenaren. SCH kon de bal vlak voor het doel maar half wegwerken. Niels Heijenk (foto) profiteerde attent en schoot de bal hard langs de doelman van SCH: 1-0.
RKHVV bleef duidelijk de betere ploeg en kreeg ook volop kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. RKHVV, dat niet te spreken was over het gedrag van de tegenstander en waarbij de Huissense spelers ook nog enkel schoppen kregen (met enkele gele kaarten tot gevolg), verdubbelde kort voor rust de voorsprong. Nick Stienstra schoot een vrije trap, na weer een overtreding, van net buiten het strafschopgebied fraai langs de muur. De bal verdween onhoudbaar langs de prima keepende doelman van SCH laag in de hoek: 2-0.
In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. RKHVV was de betere ploeg en kreeg grote kansen om de score verder op te voeren. De kansen werden echter door knoeiwerk jammerlijk gemist. SCH kon hier weinig tegenover stellen, maar in die fase liet RKHVV zich een meesleuren in alle hectische taferelen. Het leidde over en weer tot gele kaarten en twee rode, voor beide ploegen één.
Met nog een paar minuten op de klok scoorde SCH uit het niets toch nog tegen: 2-1. De Nijmegenaren bundelden daarna de laatste krachten, maar de gelijkmaker stond RKHVV niet toe.
“Een belangrijke overwinning in een hele vervelende wedstrijd”, sprak trainer Charles Reichert van RKHVV na afloop. “Maar goed, de punten zijn binnen en we staan weer in de kopgroep. Als we zaterdag winnen van Varsseveld doen we weer helemaal mee.”
AZSV A1 (15 uit 5) en VIOD (14 uit 6) staan respectievelijk op de eerste en tweede plaats. RKHVV A1 en SML A1 delen de derde plaats met 12 uit 6.

Uitslagen Hoofdklasse M
Eldenia A1 – SML A1                        0-5
RKHVV A1 – SCH A1                        2-1
Pax A1 – AZSV A1                            afg
Varsseveld A1 – DVV A1                  afg
Warnsveldse Boys A1 – DVC’26 A1  2-1
VIOD A1 – DCS A1                          3-0