RKHVV A1 houdt aansluiting met top

30 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV A1heeft de weg omhoog in de hoofdklasse M weer gevonden. Na een paar mindere wedstrijden, met puntenverlies tot gevolg, won de Huissense ploeg zaterdag in Hengelo met 4-1 bij Pax.

HOOFDKLASSE M
Pax A1 – RKHVV A1 1-4 (1-1)

RKHVV A1 speelde in het Gelderse Hengelo een uitstekende wedstrijd en behield door de zege de aansluiting met de top. Toch keek de ploeg van trainer Charles Reichert al in de tweede minuut tegen een achterstand aan. Een hoge bal vloog over alles en iedereen heen en dus ook over de verbouwereerde RKHVV-doelman Rafael Wessels: 1-0.
RKHVV liet zich door die tegenslag niet van de wijs brengen en zette Pax vast op eigen helft. In de 7e minuut viel de gelijkmaker. Niels Heijenk ging goed door op een verre pass en schoot de bal onhoudbaar voor de Pax-keeper in het doel: 1-1. Na die treffer kreeg RKHVV een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd voor rust al te beslissen, maar die kansen bleven deels door pech onbenut.
In de tweede helft ging RKHVV weer voortvarend van start. In de 58e minuut was het eindelijk raak. Een fraai uitgespeelde aanval werd door Niels Heijenk afgerond: 1-2. Pax kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kreeg een paar kleine kansjes. Doelpunten leverde dat niet op. De beslissing viel tien minuten voor tijd. Thom Boelen volleerde de bal na een voorzet hard langs de Pax-doelman: 1-3. Vlak voor tijd schoot Marco Derksen de bal uit een vrije trap vanuit een moeilijke hoek met uiterste precisie in het doel: 1-4.
“Na een mindere periode moest er gewonnen worden om nog wat van de competitie te maken”, zei trainer Charles Reichert van RKHVV A1 na afloop. “We hebben een ander gezicht laten zien dan in de laatste twee wedstrijden. Tegen een stugge tegenstander hebben we goed gevoetbald.”

Uitslagen Hoofdklasse M
Eldenia A1 – SCH A1                     6-2 
Warnsveldese Boys A1 – SML A1   3-6
Pax A1 – RKHVV A1                      1-4
DVV A1 – DCS A1                         0-2
Varsseveld A1 – DVC’26 A1          0-2
VIOD A1 – AZSV A1                      2-1

Stand aan kop
1. AZSV A1                    7-18
2. SML A1                      8-18
3. VIOD A1                    8-17
4. DVC’26 A1                 8-16
5. RKHVV A1                  8-15