RKHVV A1 heeft nog maximale score

11 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV A1 heeft na 2 duels in de hoofdklasse M nog de maximale score. Na de overwinning op de eerste speeldag bij DVV A1 (2-6) was de Huissense ploeg zaterdag op sportpark De Blauwenburcht te sterk voor DVC’26 A1: 2-0.

HOOFDKLASSE M
RKHVV A1 – DVC’26 A1 2-0 (0-0).

In de eerste heft leek het duel duel, mede door de hitte, maar niet op gang te komen. Omdat de eindpass vanuit het midden en de voorzet vanaf de flanken onnauwkeurig waren, vielen er geen grote kansen te noteren.
Hoe anders was het in de tweede helft. In de 47e minuut kwam de thuisclub uit het niets op een voorsprong. Jefta Koudijs kreeg de bal binnen de zestienmeter goed aangespeeld en schoot de bal beheerst langs de Didamse keeper: 1-0. De gasten lieten het er niet bij zitten en maakten het RKHVV daarna behoorlijk moeilijk. Uit de spaarzame tegenstoten kreeg RKHVV A1 wel kansen, maar verzuimde die te benutten. Zo stoomde Cedrik Keijzer alleen op het doel af, omspeelde de keeper, maar kwam uiteindelijk in een te moeilijke hoek terecht om de bal in het doel te kunnen mikken.
DVC’26 A1 ging in zijn poging de gelijkmaker te forceren ‘alles of niets’ spelen. De irritaties bij beide teams liepen vervolgens behoorlijk op, maar de scheidsrechter had het duel onder controle.
In de 54e minuut kreeg Huissenaar Ahmet Yaman de rode kaart na een handgemeen, waarna de thuisploeg plotseling met tien man stond. Even later mocht ook een speler van DVC’26A1 inrukken met rood na een forse overtreding.
RKHVV A1 nam het initiatief weer over, de gasten werden nog maar sporadisch gevaarlijk uit enkele hoekschoppen en vrije trappen. Drie minuten voor tijd viel de beslissing. Nasat Yaman veroverde de bal op de middenlijn en zag in zijn ooghoek dat de keeper van DVC’26A1 te ver voor zijn doel stond. Hij schoot de bal van grote afstand over de graaiende handen van de Didamse doelman heen: 2-0.
Trainer Charles Reichert van RKHVV was na afloop een blij mens. “Het was niet altijd even goed, maar de jongens hebben ondanks de warmte alles gegeven om de punten in eigen huis te houden. Het was een slijtageslag.”
RKHVV A1 is na twee duels medekoploper. Net als de Huissenaaren hebben ook AZSV A1 en Pax A1 6 punten.

Uitslagen Hoofdklasse M
RKHVV A1 – DVC’26 A1                 2-0
Eldenia A1 – Warnsveldse Boys A1 3-2
Pax A1 – DVV A1                           8-0
Varsseveld A1 – VIOD A1               0-1
SCH A1 – DCS A1                           3-1
AZSV A1 – SML A1                         5-2