Ricky van Wolfswinkel terug bij Vitesse

28 juli 2016 | Van onze AS-redactie

Ricky van Wolfswinkel is de nieuwe spits van Vitesse. De 27-jarige aanvaller zette donderdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij de club waar zijn zijn profcarrière begon. Van Wolfswinkel stond onder contract bij Norwich City, dat hem afgelopen seizoen verbuurde aan Real Betis.

Met de komst van Van Wolfswinkel heeft Vitesse de zo gewenste versterking voor de spitspositie. De technische staf had zeker vertrouwen in de Chinees Yuning Zhang, maar de 19-jarige aanvaller wordt toch vooral gezien als een belofte voor de toekomst. Abiola Dauda lijkt door het aantrekken van Van Wolfswinkel komend seizoen op weinig speeltijd te kunnen rekenen.
Van Wolfswinkel begon zijn carrière bij de amateurclub Woudenberg. Vitesse plukte het talent daar op 10-jarige leeftijd weg. In het seizoen 2007 -2008 maakte Van Wolfswinkel zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse. Op 5 april 2008 viel hij vijf minuten voor tijd in voor Santi Kolk. Het bleef dat seizoen bij dat ene duel.
vitesseIn het seizoen 2008 -2009 brak de aanvaller door bij Vitesse. Hij speelde dat seizoen 33 wedstrijden en scoorde daarin acht keer. Van Wolfswinkel vertrok na dat seizoen naar FC Utrecht waar hij in twee seizoenen 22 competitiedoelunten maakte. Daarmee verdiende de spits in de zomer van 2013 een transfer naar Sporting Lissabon. Bij de Portugese topclub scoorde Van Wolfswinkel zowel in zijn eerste als tweede seizoen 14 competitiegoals. In de zomer van 2013 vertrok de aanvaller voor tien miljoen euro naar Norwich City. Dat werd geen succes, want in zijn eerste jaar scoorde de spits slechts eenmaal en Norwich City degradeerde uit de Premier League. De Engelse club verhuurde Van Wolfswinkel vervolgens eerst aan St. Etienne en afgelopen seizoen aan Real Betis.

Van Wolfswinkel is blij met zijn terugkeer naar Arnhem. “Er waren meer clubs voor mij in de race, maar ik heb een duidelijke keuze voor Vitesse gemaakt”, vertelt Van Wolfswinkel op de website Vitesse.nl.  “Vitesse speelt goed voetbal en dat ligt mij enorm. Ik heb hier ook al acht jaar gevoetbald en dan ligt er ook je hart.”

FRAMO KnapMan Arnhemsports 765 x 93