Rheden winnaar Zilveren Bal

12 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden is zondag winnaar geworden van het Bumé Zilveren Bal toernooi. De ploeg van trainer Bram van Aken was in de finale op sportark De Pinkenberg met 3-0 te sterk voor VVO.

VVO, koploper in de vierde klasse D van het zondagvoetbal, bood eersteklasser Rheden in de finale uitstekend partij en kreeg na tien minuten zelfs een enorme kans de score te openen. Marco Corba faalde echter in de afwerking. Die misser kwam VVO duur te staan, want vlak voor rust zette Gerard Smink Rheden op voorsprong: 1-0. Het bleef na de hervatting lang spannend, maar in de slotfase profiteerde Rheden twee keer van defensieve blunders in de Velpse verdediging. Ruud Willemsen en Rick Smeenk bepaalden de eindstand op 3-0. Leroy Neumann van Rheden kreeg vlak voor tijd nog de rode kaart (twee keer geel) van arbiter Rogier Kamerbeek.

VDZ legde in de ‘kleine finale’ beslag op de derde plaats door na strafschoppen te winnen van Ostrabeke. Na 90 minuten stond er een 3-3 eindstand op het bord. De Arnhemse ploeg, die in dit duel speelde met het tweede elftal, nam in de eerste helft een 1-0 voorsprong door een treffer van Ruud Bussink. Na de hervatting zorgde Najib Muslem voor 2-0 na een fout in de Oosterbeekse defensie. Kay van Harskamp bracht met een kopbal de spanning terug (2-1), maar invaller Flip de Jonge herstelde de oude marge: 3-1. In de laatste vijf minuten profiteerde Ostrabeke van slordigheden in het spel van VDZ, dat door knullig balverlies de tegenstander weer in het zadel hielp. De Oosterbekers scoorden nog twee keer door Michiel van de Brink en Koen Vermooten (3-3), waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Doelman Tom Rudolphie van VDZ stopte er twee, waardoor de derde plaats naar VDZ ging.